avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea situatie:

Parintii mei doresc sa imi lase mostenire un apartament. Fratele meu a fost de acord sa renunte la partea lui in locul unei sume de bani platita ca si compensatie de catre mine.
Eu sunt deja casatorita. Ce drepturi va avea sotul meu la apartamentul pe care il voi primii eu mostenire, in contextul in care eu ii voi plati fratelui meu acea compensatie? Se va considera bun comun? Care va fi statutul acestui apartamen

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:17, 10 Iulie 2009
Solutia ar fi ca sa se faca untestament de catre parinti prin care sa vi se artibuie d-voastra acel apartament, iar ""compensatia in bani a d-voastra."sa fie donata de catre parinti.
Asta pentru ca apartamentul sa fie bun propriu dobandit in timpul casatoriei cu titlu de mostenire, dar trebuie sa stiti ca este atacabil de catre frate.

Ar mai fi o solutie daca insa acceptati ca apartamentul sa devina bun comun, impatindu-se dreptul de proprietate cu sotul: faceti contract de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Donator de bani pentru vanzare cumparare iliescuelena iliescuelena Buna ziua, parintii mei detin impreuna un apartament .vor sa faca act de vanzare cumparare catre mine si fratele meu , dar eu sunt casatorita astfel ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)