Buna tuturor. As dori sa achizitionez un apartament dar eu nu locuiesc in Romania. Sunt plecata din 1980 ( deci nu am CNP) si abia am putut sa-mi obtin o copie dupa certificatul de nastere. Desi am un pasaport expirat de pe vremea comunista, este o problema...Pasaportul a fost eliberat pe numele meu de domnisoara si actele actuale eliberate de tara ( non-UE) de domiciliu. Pe pasaportul romanesc exista o stampila ( de atunci) cum ca titulara , in urma casatoriei si-a schimbat numele si scrie numele meu actual. Intrebarea: este in deajuns sa pot sa obtin un document ca sunt cetatean roman ( nascuta in Romania se vede si pe actualul pasaport cu care calatoresc) ca esa pot achizitiona un apartament?? Din cate am inteles , terenul alocat nu poate fi vandut decat unui cetatean roman. Multumesc anticipat pentru informatii
Asa a fost pana in 2012.
Acum, daca aveti dubla cetatenie si a doua cetatenie este a unui stat membru UE / SEE puteti cumpara atat imobilul cat si terenul aferent cu actele dobandite in tara unde locuiti acum.
Dati mai multe detalii daca raspunsul nu va ajuta.