Suntem o asociatie de proprietari dintr-un bloc din Rahova.
În anul 2008, am aflat că Primăria Sector 5 a dat o Hotărâre prin care Primăria prelua în sarcina sa și cota ce revenea asociațiilor de proprietari pentru plata lucrărilor de reabilitare a blocurilor.
Așa că am făcut repede o cerere de reabilitare, fiind cam în primii 50 de solicitanți.
După vreo 4 luni am primit de la Primar o Adresă în care eram anunțați că pentru primele 500 de blocuri s-a început proiectarea, suntem pe listă, și în cel mai scurt timp vor începe lucrările. Lucrările au început la mai multe blocuri, dar nu și la noi.
Prin 2011 am primit o Adresă similară că acum-acum ne vine rândul, ceea ce nu s-a întâmplat nici până în ziua de astăzi.
S-au reabilitat câteva sute de blocuri, dar al nostru ioc, deși după ordinea înscrierii trebuia să fim și noi. Probabil niște pile, intervenții sau alte interese au făcut ca alții să ne-o ia înainte.
Acum ni se spune că nu știu ce Hotărâre de Guvern nu mai permite ca Primăria să achite și cota asociiaților de proprietari (fiindcă, vezi Doamne, e vorba de fonduri europene) și, deci, trebuie să plătim și noi.
Întrebare:
Ținînd cont că:
- cererea noastră (cam între primele 50 de solicitări) ne dădea dreptul să beneficiem de Hotărârea Primăriei de nu achita și noi reabilitarea,
- am fost anunțați oficial că benefciiem de această facilitate încă din 2008,
dar nu s-a făcut nimic la blocul nostru din motive obscure, alte blocuri sărind peste rând,
Am putea da în judecată Primăria pentru ca blocul nostru să fie rebilitat pe banii Primăriei, așa cum am fost anunțați inițial? Putem avea câștig de cauză? Dacă da, cum procedăm?
Mulțumiri anticipate pentru sugestii avizate.
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
07:51, 6 August 2015