avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acțiune în instanță primărie pentru refuz ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acțiune în instanță primărie pentru refuz reabilitare termică bloc

Bună seara

Acum vreo 7 ani, Primăria Sector 5 a anunțat asociația blocului unde locuiesc că:
- blocul nostru a intrat în programul de reabilitare termică și eram invitați să depunem o cerere în acest sens;
- execuția reabilitării (care cuprinde 3 faze: proiectare, licitație constructor, execuția lucrărilor) se va face în ordinea depunerii cererilor;
- printr-o Hotârâre de Consiliu, partea de cheltuieli ce revenea asociiațiilor va fi achitată de primărie;

De atunci, an de an primeam cîte o scrisoare din partea primarului în care eram anunțați că "la anul" vor începe lucrările.
Lucrările nu au început niciodată, eram permanent în faza de proiectare, și în aceeași fază suntem și acum. În tot aceste timp, alte sute de blocuri erau reabilitate, deși blocul nostru avea cererea înregistrată între primii 30 de solicitanți, deci de mult blocul nostru trebuia să fie reabilitat. din motive obscure, care îmi scapă, acest lucru nu s-a întâmplat și alții ne-au luat-o în față.

Acum, am fost anunțați că:
- Primăria nu mai suportă cota asociațiilor de proprietari;
- Primăria nu are încă bani nici pentru cota ei.
- Nu se știe când vom fi reabilitați.

Întrebări:
1) Putem da în judecată Primăria Sector 5 pe motiv că nu au respectat ordinea de reabilitare, motiv pentru care am ajuns în situația nici să nu fim reabilitați și să trebuiască să plătim și bani.
2) Dacă da, trebuie să plătim vreo taxă pentru judecată în acest caz și cât?

Cu mulțumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:43, 24 Februarie 2016
Avand in vedere motivatia=lipsa fondurilor,nu se justifica actiune in instanta,veti beneficia de hotarare defavorabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termică blocuri mpaul1952 mpaul1952 Suntem o asociatie de proprietari dintr-un bloc din Rahova. În anul 2008, am aflat că Primăria Sector 5 a dat o Hotărâre prin care Primăria prelua în ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)
Obligatiile presedintelui in reabilitare termica mikifulgutz mikifulgutz Va rog lamuriti-ma: am urmat toti pasii, de la depunerea dosarului pentru reabilitarea termica a blocului pana acum, cand, semnand ultimele documente, mi s-a ... (vezi toată discuția)