avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divortul cetateanului roman cu un cetatean strain in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divortul cetateanului roman cu un cetatean strain in Romania

Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul de fata. Sotul meu vrea sa divorteze si pentru asta vine din UK in Romania cerandu-mi sa vin si eu ca sa desfacem casatoria la notar de comun acord sau isi ia avocat. Eu deocamdata nu am transcris certificatul de casatorie romanesc si sa il legalizez la mine in tara, sa imi schimb buletinul de identitate si pasaportul dupa numele lui si nici nu vreau sa divortez de el..
Intrebarile mele sunt urmatoare:
- el poate initia divortul in lipsa mea si a actelor mele transcrise ( adica cu numele meu si nu cu numele lui pe care l-am luat dupa casatorie)
- care e procedura divortului in cazul meu
- cat ar dura el in cazul neprezentarii mele la proces

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor...imi cere divortul dupa o luna de la cununie ContSters366213 ContSters366213 Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul ... (vezi toată discuția)
Mai este necesara viza pentru uk a unui cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman ? virna virna Doresc sa ma castoresc cu o cetateanca din Republica Moldova si as dori sa stiu care sunt actele necesare pentru casatorie, dar si ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)
Stabilire maternitate si paternitate, inregistrare tardiva nastere petruperca petruperca Minorul s-a nascut in ianuarie 2003, in Anglia, in urma unei relatii de concubinaj. Autoritatile britanice au eliberat un certificat de nastere continand la ... (vezi toată discuția)