avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon - ce trebuie facut daca tatal urmeaza sa aiba ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon - ce trebuie facut daca tatal urmeaza sa aiba al doilea copil

Buna ziua, incerc sa fiu foarte scurta.
Urmeaza sa incep procedura pentru neplata pensiei de intretinere de 2 ani. Stiu ca se primeste retroactiv pe ultimii 3 ani.
Tatal urmeaza sa aiba al doilea copil in 5 luni.
Primeste fetita mea aceeasi suma stabilita in hotarare? Ce decizii poate lua instanta daca tatal va incerca sa para o victima cu a doilea copil?
In mod normal, fetita mea ar trebui sa primeasca suma stabilita pana la nasterea celui de al doilea copil, ce procent se va stabili daca tatal va cere recalcularea pensiei? (cand va avea doi copii, iar el nu va avea niciun venit legal cu siguranta)
Trebuie sa grabesc procedura pana la nasterea celui de-al doilea copil ca sa fie totul ok?
Care sunt parerile dvs? Multumesc
Dacă tatăl nu are venit legal, nu veţi primi din urmă nimic.Legal este să i se proprească din venituri pensia neachitată până în urmă cu 3 ani, dar dacă omul nu are venit, nu are unde să i se proptească.
Procedura este executarea silită a sumei datorate, în baza hotărârii definitive şi irevocabile de stabilire a pensiei alimentare.Executarea silită se face prin executor judecătoresc, ceea ce necesită cheltuieli cu executarea şi onorariul executorului.Dvs. va trebui să daţi un avans executorului, pentru a începe executarea. Teoretic, costul executării este plătit de datornic, dacă omul are de unde, legal. Dacă omul nu are venituri legale, rămâneţi şi fără datoria plătită de fostul soţ, şi cu banii pentru executor plătiţi tot de dvs.
Părerea mea: staţi liniştită, nu cheltuiţi banii aiurea.
Parerea mea e sa incepeti demersurile, indiferent ca le obtineti sau nu, insa depinde ce date aveti despre el, daca are bunuri de vreun fel, daca are sau nu loc de munca si tot asa... Faceti adrese peste tot unde stiti ca el are vreo legatura, legala sau nu.
Onorariul executorului e mic si se pot incepe demersuri si fara plata in avans a onorariului. Sunt totusi cheltuieli cu adresele la ITM si altele... verificati modul in care vi le calculeaza executorul, de multe ori gasim cheltuieli adunate de la prefectura cu cele de la primartie si de la scoala de fete... si dau mai mult.
Doamna a specificat în topicurile anterioare că domnul nu are nimic pe numele său şi lucrează undeva în străinătate, cunoaşte doar ţara, dar nu are detalii.Până acum, nu a plătit niciodată pensia copilului.
Deci, cu aceste date, credeţi că mai merită să consume timp şi bani pentru a obţine...ce? Dreptul oricum îl are, dar fără nici un efect :(
Imi pare rau ca nu se poate face nimic impotriva acestor oameni. Probabil nu sunt singura in aceasta situatie, el rade de noi si isi bate joc de copilul sau si nu raspunde in niciun fel.
Nu imi doresc bani, nu am nevoie, imi doresc doar sa raspunda intr-un fel pentru faptele lui. Atat. Sa stiu ca petrece macar cateva zile in inchisoare, sa faca munca in folosul comunitatii, orice.
Pacat!
Formulati plangere penala pt. abandon de familie, in baza art. 378 NCP, la Parchetul de pe langa Judecatoria ... de care apartineti
deoarece refuza sa-si achite, cu rea-credinta, pensia de intretinere stabilita in hotararea jud.

Sunt intr-o situatie asemanatoare: fostul sot, desi realizeaza venituri exorbitante, nu le declara si nu-si achita pensia de intretinere derizorie stabilita de instanta, decat in urma plangerilor de abandon. Evident ca nu este normal ca mama copilului sa fie tarata la sectia de politie din 3 in 3 luni, dar ... imi zice politistul ca "asa-i in Romania"
:tooth:
si tot politistul imi transmiteca fostul sot imi va intenta un nou proces si va cere diminuarea pensiei (aproape zero, pe care el a oferit-o) pt. ca si-a mai facut un copil !!

Ce nu inteleg nici acesti "tati" si din pacate, nici politistii, nici alte persoane care nu sunt in situatie: nu e vorba ca eu, mama, lucrez si fac tot posibilul sa-i asigur copilului tot ce are nevoie - atat dpdv material cat si dpdv moral-afectiv, ci de NERESPECTAREA LEGII de catre un astfel de "tata", care-i refuza propriului copil un drept, care intelege ca PENSIA DE INTRETINERE ar fi un eventual FAVOR facut MAMEI, nu ca acesta este DREPTUL COPILULUI LUI,
nu ca acesta este, de fapt, minimul efort pe care-l poate face un tata care si-a parasit si traumatizat copilul.

Va doresc succes!
:luck:
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
aiai, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil- canada aaalinaaa aaalinaaa Buna ziua, Fostul meu sot m-a anuntat ca va pleca in Canada ,avem un copil impreuna.Pana acum primeam pensia de intretinere de la firma unde era salariat.El ... (vezi toată discuția)
Actiune pt plata pensiei alimentare bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, Intrucat de 4 luni de cand s-a pronuntat divortul fostul meu sot imi spune\" iti voi da banii pt copii, deocamdata am alte cheltuieli\" doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elisabetatoma elisabetatoma Buna ziua! In urma unui proces de divort fostul sot este obligat la plata pensiei alimentare. Din pacate nu se intampla acest lucru, cu toate ca are si ... (vezi toată discuția)