avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce autoritati pot verifica lucrul la negru acasa si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce autoritati pot verifica lucrul la negru acasa si care este gradul de risc?

Buna ziua,
Persoana X are un atelier de croitorie in propria locuinta si lucreaza impreuna cu persoana Y, impartindu-si sarcinile si profitul care se ridica undeva la 2000 de euro lunar.
Niciuna din persoane nu lucreaza conform legii, nu se platesc taxe sau impozite, nimic nu este fiscalizat.
Intrebarea este: In caz de sesizare catre autoritati, ce se poate intampla? Ce organ poate interveni si care sunt consecintele?
Multumesc anticipat.

PS: Imi cer scuze pentru categoria selectata, nu am gasit o incadrare mai potrivita.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 6 August 2015
1. Munca la negru poate face obiectul unei sesizari/petitii adresate Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarea/petitia poate fi transmisa catre ITM/Inspectiei Muncii prin e-mail, fax, posta sau prin prezentarea acesteia la registratura inspectoratului.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza activitatea financiar-contabila poate fi sesizata :
- ANAF - Directia Antifrauda
- Politiei - Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pacaleala in contract isarescu82 isarescu82 La locul de munca actual am 900 lei salariul brut pe conttract primim pe card bani . Iar conducerea trimit pe domni inspectori sa ne dea diferenta pana 1200 ... (vezi toată discuția)
Curiozitate - sesizare muncă la negru Electricdan Electricdan Vreau și eu să fac o sesizare despre o persoană care lucrează la negru are doi muncitori cu el trei și el nu plătește nici o taxă după muncitori și ... (vezi toată discuția)
Contributii platite la sume mult mai mici decat cele reale BarbuViorica BarbuViorica Sotul lucreaza la o firma de paza si aceasta ia platit somajul,sanatatea si pensia astfel:intr-o luna a fost pontat doar 3 zile si apare pe stat suma114 lei ... (vezi toată discuția)