avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creanta de recuperat
Discuție deschisă în Executare silită

Creanta de recuperat

buna ziua, care sunt pasii in concret pentru a da in executare o persoana? stiu ca se face conform unui titlu executoriu, in instanta. Trebuie depusa cererea de chemare in judecata? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 22:15, 8 August 2015
Buna ziua,
Dupa actionarea in instanta a debitorului dvs si obtinerea unei sentinte civile, daca aceasta nu a fost atacata de catre debitor in termenul stipulat in sentinta, depuneti o cerere la instanta de fond, timbrata cu taxa judiciara de timbru corespunzator - 5 lei - achitata la serviciul de finante publice locale de la resedinta dvs - pentru investire cu mentiunea definitiva. Ulterior contactati un executor judecatoresc si veti completa o cerere la care veti atasa titlul executoriu - sentinta investita si alte documente pe care eventual o sa vi le solicite acesta.
Succes!
multumesc mult de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)
Somatia de plata Carela Carela Exista posibilitatea demararii procedurii somatiei de plata prin executor judecatoresc? (vezi toată discuția)
Care e procedura necesara in cazul unei cereri de executare silita? agrippinna agrippinna Buna ziua. Am o sentinta investita cu titlu executoriu si vreau sa o duc la un executor in vederea inceperii executarii silite. Am inteles ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)