avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata, client credit nevoi personale BCR, a decedat - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata, client credit nevoi personale BCR, a decedat - solicitari de la banca pentru plata creditului

Buna seara!
Tata, care a facut un credit de nevoi personale la BCR, a decedat in urma cu cateva luni, in timpul in care creditul mai avea cam 2 ani si se acoperea.
In contract nu apare nimic legat de codebitori, giranti si alte clauze de genul acesta. El a murit de infarct si, in urma adeverintelor medicale, s-a constatat ca a murit din cauza unei conditii anterioare contractului...
Stiu ca se spune ca mostenitorii preiau si activele si pasivele decedatului, dar, in cazul meu, tata nu avea NIMIC din categoria "active", nicio proprietate.
In aceasta circumstanta, daca eu, fratele si mama mergem la notar si facem o declaratie cum ca nu vrem nimic din mostenirea tatalui, banca mai are cum sa se mai lege de noi vreodata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:39, 31 August 2015
NU
Daca nu acceptati mostenirea defunctului dvs tata ,nu puteti fi obligati la plata datoriilor avute.
Verificati dosarul de credit. Veti gasi cu siguranta o asigurare de viata cesionata in favoarea bancii. Cititi contractul cu mare atentie!
Daca a fost asigurat doar soldul, banca se indestuleaza de la asigurator si cu mostenitorii nu are nimic.
Daca asigurarea e pe suma maxima si constanta, dupa ce se indestuleaza banca va ramane un rest de indemnizatie care sa va mai aline suferinta.

Succes!
Este bine sa verifice, dar nu era obligatorie acesta asigurare la creditul de nevoi personale, de 2-3 ani au inceput sa faca asigurare la toate creditele, ca sunt interesati pentru atingerea target-ului, nu ca ii doare ceva ca se intampla vreo nenorocire cu titularul creditului. Ce interes are firma de asigurari sa suporte cheltuieli in plus. Am intalnit cazuri la creditele imobiliare, cand s-au prezentat membrii familiei la ghiseu si au intrebat daca decedatul (titularul de credit) are asigurare si firma de asigurari a spus ca NU.
Va multumesc tuturor pentru ajutor!
M-am uitat in contract si se mentioneaza urmatoarele:

Eveniment asigurat - decesul din orice cauza
Suma asigurata - totatul soldului lunar al creditelor acordate de institutia bancara, stabilite la momentul de referintam, conform graficelor de rambursare
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
josh28, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Deces/credit de nevoi personale rodi1010 rodi1010 Buna ziua. In urma cu 2 luni a decedat mama, la data decesului avand un credit de nevoi personale fara giranti sau codebitori, fara ipoteca si cu asigurare ... (vezi toată discuția)