catalinm75 a scris:
Pai, da, va duceti cu contractul la ei si le spuneti ca batranul avea asigurare, sa stie si ei impotriva cui sa se indrepte pentru recuperarea debitului....
Probabil nu m-am exprimat cum trebuie la inceput.
Am fost cu tot dosarul la BCR asigurari pentru a se verifica si mi-au dat raspuns negativ, pentru ca, se pare, tata avea conditia aceea medicala care a dus la moartea sa inaintea semnarii contractului....
De cand am primit scrisoarea cu negativul de la banca, nu am mai facut absolut nimic (au trecut 3 luni si jumtate).
Intrebarea mea era daca as putea sa fac intr-un fel si sa le scriu ca o scrisoare de intentie in care sa le explic (eventual?) ca tata nu avea nimic pe numele sau si sa incerce sa reconsidere decizia cu privire la credit.... in cazul in care ei mi-ar spune ca n-au ce sa faca, atunci cred ca ma voi duce direct la notar si voi face declaratia de dezmostenire.
Tata avea, intr-un fel sau altul, o casa la tara si o parcela de pamant la camp, dar actele pentru acelea sunt inca pe numele bunicilor mei, decedati de prin 1999-2000 si asupra carora nu s-a facut niciodata succesiunea, pentru ca tata are inca doua surori care ar trebui sa vina sa semneze.... n-au mai facut nimic de 15 ani....
Pe scurt, pe numele lui nu exista nicio proprietate. Daca fac si la notar declaratia aceea sunt absolut sigur ca banca nu ma va mai urmari ca pe hotii de caini ani de zile de-azi inainte, asa cum am tot auzit pe la altii?