Buna seara!
Tata, care a facut un credit de nevoi personale la BCR, a decedat in urma cu cateva luni, in timpul in care creditul mai avea cam 2 ani si se acoperea.
In contract nu apare nimic legat de codebitori, giranti si alte clauze de genul acesta. El a murit de infarct si, in urma adeverintelor medicale, s-a constatat ca a murit din cauza unei conditii anterioare contractului...
Stiu ca se spune ca mostenitorii preiau si activele si pasivele decedatului, dar, in cazul meu, tata nu avea NIMIC din categoria "active", nicio proprietate.
In aceasta circumstanta, daca eu, fratele si mama mergem la notar si facem o declaratie cum ca nu vrem nimic din mostenirea tatalui, banca mai are cum sa se mai lege de noi vreodata?
si in cazul acesta ce ar trebui sa mai fac? sa contactez banca, sa le mai zic ceva? Sau sa ma duc direct la notar sa fac renuntare de mostenire?
Sau sa las lucrurile pur si simplu cum sunt? Eu inca primesc la adresa scrisori de la BCR in care mi se spune ca datoria este X si s-a majorat cu Y...
Trebuie sa mergeti la banca cu contractul de credit, sa anuntati decesul. Dupa aceea vedeti ce aveti de facut. Eu zic ca daca este trecut decesul in asigurare nu mai aveti de ce sa platiti in continuare, creditul trebuie preluat de catre asigurator.
sa mergeti la notar urgent pt declaratie renuntare mostenire , pt ca altfel se duce termenul de 1 an si puteti fi considerat ca ati acceptat tacit mostenirea , si preluati pasivul mostenirii.
Nu se considera nimic, dacă nu accepți expres, acceptarea tacita nu se prezuma. Și chiar dacă ai accepta tacit, plătești pasivul în limita activului moștenit, adică din 0, plătești 0.
Nu are sens sa plătiți o declarație.
Mergeți și încercați sa rezolvați cu asigurătorul.
Mostenirea
roxicutza86
buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)