avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare teren agricol - drept de folosire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare teren agricol - drept de folosire

Vreau sa vand un teren agricol. In momentul acesta el este lucrat de un arendas. Pentru ca nu are plan parcelar la primarie nu poate fi facuta cartea funciara. M-am inteles cu un cumparator, care nu este arendasul, sa facem un antecontract dupa cele 30 de zile de preemtiune prin care imi da o parte din bani, urmand ca la realizarea planului parcelar si a cartii funciare sa facem si contractul de vanzare cumparare. Intrebarea mea este cine beneficiaza de teren, cine il lucreaza, care este statutul lui pana la vanzarea finala?
Multumesc!
Depinde cum v-ati inteles cu arendasul, cu promitentul-cumparator... dv. decideti, in functie de cele deja asumate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract NagyCsZs NagyCsZs Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)
Intrare in proprietate fara carte funciara ContSters96141 ContSters96141 Am o problema: Bunicul meu, unicul proprietar pe titlu al unor terenuri agricole, vrea sa treaca pe numele meu si al mamei 2 parcele de teren. In septembrie ... (vezi toată discuția)
Semnare contract de arendare ulterior unei vechi promisiuni bilaterale de vanzare - cumparare mrsmith mrsmith Buna ziua, In anul 2010 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare asupra unui teren, urmand ca firma respectiva sa faca demersurile pt ... (vezi toată discuția)