avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren sub proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren sub proprietate

Buna ziua,

Am un spatiu comercial la parterul unui bloc in Galati. Firma de la care a fost cumparat spatiul s-a privatizat la ceva timp dupa vanzare. Tot la ceva timp dupa aceea, au cumparat de la primarie prin 2000, toate terenurile de sub spatiile care au fost candva ale lor. Acum vor sa ne vanda terenul de sub magazin si de sub bloc cu 400 EUR mp, in conditiile in care probabil nu exista terenuri in tot Galatiul cu 400 EUR mp.
Ce se poate face in conditiile astea ?
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
cristifr, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:42, 7 August 2015
trebuie vazut daca vanzarea respectiv cumpararea terenurilor a fost facuta in mod legal, eu cand am cumparat un astfel de spatiu nu mi-a fost adus la cunostinta ca poate exista posibilitatea sa vina cineva sa-mi spuna ca a cumparat terenu de sub magazin.
Imi pare ciudata situatia, verificati cu mare atentie, daca acel teren a fost scos la vanzare cred ca trebuia sa fiti primul care primea o oferta din partea Primariei deoarece erati proprietarul cladirii, de obicei cine are cladirea are si intaietate in astfel de situatii si nu cred ca aveti obligativitatea sa cumparati.
Un alt sfat ar fi sa discutati la Prtimarie sa vedeti ce spun si cum de au facut o astfel de tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde de langa bloc Eneri Eneri Asociatia noastra are in spatele cladirii un spatiu verde unde cei de la etajele superioare vor sa puna un gratar si o masa. Problema este ca cei de la parter ... (vezi toată discuția)
Instrainare cota parte indiviza teren fara acord proprietari pentru acces auto crimus crimus Proprietarul unui teren a construit pe acesta un bloc, la parter avand 2 spatii comerciale pe care si le-a pastrat pentru el. In Cartea Funciara aceste spatii ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosinta a zonei din jurul cladirii FVR FVR Am cumparat o cladire care are parte comuna cu o curte cu alti proprietari. Vecinii sunt proprietarii de drept a apartamentelor lor cat si a curtii (dupa ... (vezi toată discuția)