Am cumparat o cladire care are parte comuna cu o curte cu alti proprietari. Vecinii sunt proprietarii de drept a apartamentelor lor cat si a curtii (dupa spusele lor). In momentul dobandarii proprietatii (de la Primarie, pe baza L550/2002) in contractul de vanzare-cumparare se scrie doar cladire si curte fara insa a se specifica unde este ''acea curte'' (si nici in cf nu este specificat). Inttrebarea este : Am drept de folosinta in jurul cladirii in curtea vecinilor? Daca da atunci cat este acesta ( de ex 1m in jurul cladirii sa zicem)? Ce Lege stabileste aceste drepturi? Specific ca am usa de intrare in cladire din curtea lor (dar spatiul are si alte intrari in afara curtii), pot sa ma folosesc de el? Unul din vecini, are sprijinit garajul (cotetul mai bine zis) de lemn de cladirea mea, pot cere indepartarea lui? (autorizatie sigur nu are pe el)
Ati cumparat un spatiu comercial aflat in proprietatea statului. Conform legii, terenul aferent acestui spatiu poate constitui obiect al contractului de vanzare cumparare daca situatia sa era calrificata la momentul semnarii, stabilindu-se un pret pt acesta. Trebuie sa cititi cu atentie contractul pt a vedea daca ati cumparat cladirea si terenul sau ati obtinut un drept de folosinta asupra terenului. De asemenea, ar trebui sa cereti lamuriri de la consiliul local de unde ati cumparat. Puteti cere indepartare acotetului de pe cladirea dvs.
Buna ziua In contractul de vanzare cunparare al dumnevoastra scrie cota parte din acel intreg, adica 200/ 400 parte din partile comune indivize. Daca nu scrie asa inseamna ca nu aveti curte si gradina si nici nu poate sa ia de la iei sa va deie dumneavoastra