avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat pentru inselaciune- apel/fapta prescrisa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat pentru inselaciune- apel/fapta prescrisa?

Buna am un dosar penal pentru inselaciune pentru care prima instanta mi-a dat 1 an cu executare , pe data de 15 aprilie 2015 pentru o fapta comisa in anul 2005 luna iunie intrebarea mea ,am facut apel la cluj ce se poate intimpla ,avocatu imi spune ca este prescrisa fapta sa stau linistit ,din 26.06.2005 si pina in octombrie 27.10.2015 este 10 ani si 4 luni ,as vrea un raspuns cit de cit aproape de adevar multumesc .
Daca se constata ca fapta este prescrisa, instanta o sa dispuna incetarea procesului penal.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Depinde ce incadrare aveti.
Depinde cate fapte si ce lege se aplica.
Se aplica legea noua, este mai favorabila.
Depinde de incadrarea juridica...
Daca are doar inselaciune sau si alte fapte...

Daca prima instanta nu a observat prescriptia este un mare semn de intrebare.

Eu insa sunt si precum judecatorii de fel...din instanta de control judiciar...
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din cate inteleg, nu intervenise inca prescriptia.
Este vorba de prescriptia speciala de 10 ani, conf. legii noi la infractiunea de inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat pentru infractiune prescrisa danychelu danychelu In anul 2005 luna iunie 26 am dat la cineva o suma de bani imprumut prin notariat cu ipoteca fara dobinda ,de atunci mam tot judecat ca sa-mi recuperez bani ... (vezi toată discuția)
Condamnat danychelu danychelu Buna intrebarea mea este daca am fost condamnat in 2015 ,la un an cu executare la judecatoria dej ,si in 2016 la curtea de apel cluj mi sa dat 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie xXx2013 xXx2013 Am urmatoarea intrebare daca ma puteti ajuta, va rog: Sa zicem ca luna aceasta o persoana este condamnata 1 an cu executare, pentru o fapta de inselaciune, ... (vezi toată discuția)