avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de roluri în SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de roluri în SRL

Bună ziua,

Sunt implicat în obținerea unei finanțări printr-un program POSDRU, și am o nelămurire de natură juridică.

Din discuțiile avute cu persoanele din program, am înțeles că eu nu pot să fiu în același timp asociat unic, administrator și angajat cu CIM.
Punctele fixe sunt faptul că eu trebuie să fiu angajat cu CIM pe 8 ore și fondator (sau asociat, dar cealaltă persoană este momentan plecată din România și nu aș vrea să pierdem timp prețios). Este obligatoriu să existe și un administrator, sau pot reprezenta eu firma legal fiind fondator ?

Dacă firma trebuie să aibă neapărat și administrator, pot să fiu eu fondator (asociat unic), administrator delegat (fără CIM - doar să reprezint firma în spețele legale, să semnez pentru ea, etc.) și salariat (cu CIM) ?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:56, 8 August 2015
Art. 196^1 alin. (3) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, prevede : asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.

Astfel, art.196^1 din Legea 31/1990 permite cumulul asociat unic si salariat, dar nu exclude si varianta cumului asociat unic, salariat si administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si administrator srl live_maz live_maz s-a modificat din nou L31/1990? eu stiam ca asociatul unic al unui srl poate fi angajat al acesteia cu conditia sa nu fie si administrator. ati auzit despre ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa inchei contract individual de munca? Dantes9137 Dantes9137 Sunt unic asociat al firmei mele si am un vanzator cu contract dar langa calitatea mea de administrator trebuie sa lucrez si la productie. In astfel de ... (vezi toată discuția)
Directorul poate administra societatea? Canon02 Canon02 Directorul angajat al unui SRL poate administra societatea? Daca da in baza caror acte normative? (vezi toată discuția)