avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarire care tine loc de act autentic - faza apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarire care tine loc de act autentic - faza apel

Care este durata pina la care o cerere de apel intra pe rol la instanta superioara unei judecatorii.
Mentionez ca respectiva cerere de apel a fost inregistrata la judecatorie pe data de 20.07.2015.
Multumiri pentru raspuns.
Nu exista o durata stabilita prin lege.

Durata poate fi mai mare sau mai mica in functie de gradul de incarcare cu dosare a instantelor respective si de numarul de personal angajat la inregistrarea si verificarea in calculator a cererilor petentilor.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Nu cred ca e asa de mare... In 15 zile de la comunicare piritul ar trebui sa inregistreze o intimpinare...
Nu exista un termen fixat prin lege , depinde de gradul de aglomerare al instantei,orcium, trebuie sa aveti in vedere ca instantele sunt in aceasta perioada in vacanta judecatoreasca.
In Bucuresti sunt frecvente situatiile cand au trecut intre 4-6 luni sau chiar mai mult.Daca va judecati intr-un oras de provincie este posibil ca tr sa fie mai scurt in functie de gradul de incarcare al instantei respective.
Cu toate ca judecatorii sunt in vacanta, nu exista o procedura speciala (cu termene stabilite prin legile romanesti) pentru atacarea unei hotarari judecatoresti, prin apel, la instanta ierarhic superioara?!!
Astfel, de la data de 20 iulie - cand a fost inregistrata cererea mea de apel - o sa treaca si luna septembrie pana cand partii adverse o sa i se comunice aceasta cerere, pentru a putea depune intimpinare...
Si se mai sustine ca justitia din Romania este ”operativa” si corecta!!!...

Alte discuții în legătură

Apel Martonze Martonze Bună ziua, La începutul lunii mai s-a pronunţat o sentinţă, s-a comunicat prin data se 13-15 iunie cu drept de apel 30 zile de la comunicare, o parte a ... (vezi toată discuția)
Apel -noul cod de procedura civila marusca marusca Situatia este urmatoarea: procesul s-a judecat pe noul cod de procedura civila si am cistigat la fond.Cu toate ca nu am primit hotarirea acasa ,am vazut doar ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare constantinescudaniel constantinescudaniel In cat timp este prevazut de NCPC sa se judece o Cerere in Anulare si in cat timp se aloca primul termen de judecata? Multumesc (vezi toată discuția)