avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel

Bună ziua,
La începutul lunii mai s-a pronunţat o sentinţă, s-a comunicat prin data se 13-15 iunie cu drept de apel 30 zile de la comunicare, o parte a făcut apel în 1 iulie; suntem în 8 august şi cererea de apel nu a ajuns să fie comunicată intimatului.
Care e metoda de a convinge angajaţii Judecătoriei să respecte legea?
Până la această oră, trebuia să fie deja fixat termenul de judecată.
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 12:09, 7 Septembrie 2019
Nu exista o "metoda legala" ptr.a convinge angajatii judecatoriei sa repsecte legea,trebuie sa aveti in vedere vacanta judecatoreasca si gradul de aglomerare al instantei.
Sunt oarecum într-o situaţie similară, de aceea vă spun ce am aflat eu de la avocat. Cererea de apel se depune la instanţa care a judecat procesul pe fond, iar această instanţă o înaintează, la rândul ei, celeilalte instanţe, unde se va judeca apelul. Acest "traseu" durează 2-3 săptămâni, poate şi mai mult chiar şi în perioadele obişnuite, deci, acum, în vacanţă, durata se poate prelungi. Odată înaintat dosarul la instanţa superioară (unde se judecă apelul) această instanţă este cea care comunică părţilor apelul (şi aici procedura nu este "instant", ci durează câteva zile). Aceasta este explicaţia pentru care apelul pare comunicat cu mare întârziere.
Inainte de a se comunica apelul, acesta trebuie regularizat, daca este cazul.nAcest lucru presupune comunicarea cu apelantul/apelantii pentru ca acestia sa isi indeplineasca, daca e cazul, obligatiile instantei - taxa de timbru, inscrisuri cu mentiunea "conform cu originalul" etc.nDaca apelantul nu indeplineste aceste obligatii in termenul mentionat de catre instanta, apelul se va anula ceea ce inseamna ca nu se va mai comunica intimatului/intimat
Rabdare...eu am dosarul cu apel inregistrat deja la tribunal in martie si inca nu avem termen si nici comunicare nu am primit asa ca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de succesiune la judecatorie florinaaaaa florinaaaaa Buna ziua! am depus un dosar la judecatorie pentru dezbaterea unei succesiuni intre mine si cei 3 frati deoarece 2 dintre acestia nu au fost de acord sa facem ... (vezi toată discuția)
Hotarire care tine loc de act autentic - faza apel iftode iftode Care este durata pina la care o cerere de apel intra pe rol la instanta superioara unei judecatorii. Mentionez ca respectiva cerere de apel a fost ... (vezi toată discuția)
Apel Alexandrao22 Alexandrao22 Buna ziua! In data de 29.03.2019 am pierdut un proces pe fond. Avocatul meu a depus apel in 23.04.2019 (aveam termen de apel 10 zile) si de atunci nu s-a mai ... (vezi toată discuția)