avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comert cu jucarii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comert cu jucarii

Buna ziua, doresc sa comercializez online si la targuri in Romania, jucarii pentru copii pt. diferite segmente de varsta, importate din UE. Nu vom achizitiona jucariile direct de la producatori ci de la o societate ce a achizitionat jucariile in cadrul unei licitatii din Franta. Doresc sa deschid acum un PFA sau Societate Comerciala.
Va rog frumos sa ma ajutati in elucidarea urmatoarelor probleme legate de vanzarea jucariilor respective in Romania:
1. Imi trebuiesc acte de conformitate pentru produsele pe care le vand. De ce documentatie am nevoie mai exact: documentaţia tehnică de la producator din care reiese ca a evaluat a conformitatea + declaratia CE de conformitate, cu aplicarea marcajului CE?

2. Are nevoie societatea mea de vreo licenta speciala sau autorizatie ?

3. Trebuie sa punem etichete in limba romana cu privire la provenienta, segmentul de varsta sau materialele din compozitia produselor?


Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Licenta si acte de conformitate, etichete in limba romana pentru comercializare jocuri? matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Luna aceasta o sa deschid un magazin online de jocuri logice( echipamente de sah, go, puzzeluri) importate din UE pentru copii si adulti. Noi nu ... (vezi toată discuția)
Import si ditributie online StefanStefan StefanStefan Dorim sa importam din Uniunea Europeana si din afara ei jocuri si jucarii si sa le distribuim in Romania en-detail pe internet si en-gros prin vanzari directe. ... (vezi toată discuția)
Legi/licente necesare pentru a putea vinde jucarii? matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo licenta necesara sau anumite legi ce trebuiesc respectate pentru a putea vinde jocuri si jucarii? (Stiu ca de ... (vezi toată discuția)