avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Licenta si acte de conformitate, etichete in limba ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Licenta si acte de conformitate, etichete in limba romana pentru comercializare jocuri?

Buna ziua,

Luna aceasta o sa deschid un magazin online de jocuri logice( echipamente de sah, go, puzzeluri) importate din UE pentru copii si adulti. Noi nu vom achizitiona jocurile direct de la prducatori ci de la alti distribuitori existenti in UE. Va rog frumos sa ma ajutati in elucidarea urmatoarelor probleme legate de vanzarea jucariilor respective in Romania:
1. Imi trebuiesc acte de conformitate pentru produsele pe care le vand? Cum pot intra in posesia acestora daca eu nu achizitionez marfa direct de la producator?
2. Pot vinde jucariile in Romania daca nu am licenta/acte de conformitate pentru acetea? Este nevoie de vreo licenta speciala sau autorizatie ?
3Trebuie sa punem etichete in limba romana cu privire la provenienta, segmentul de varsta sau materialele din care sunt facute produsele?

Va multumesc mult!
matusa.raluca a scris:

Buna ziua,

Luna aceasta o sa deschid un magazin online de jocuri logice( echipamente de sah, go, puzzeluri) importate din UE pentru copii si adulti. Noi nu vom achizitiona jocurile direct de la prducatori ci de la alti distribuitori existenti in UE. Va rog frumos sa ma ajutati in elucidarea urmatoarelor probleme legate de vanzarea jucariilor respective in Romania:
1. Imi trebuiesc acte de conformitate pentru produsele pe care le vand? Cum pot intra in posesia acestora daca eu nu achizitionez marfa direct de la producator?
2. Pot vinde jucariile in Romania daca nu am licenta/acte de conformitate pentru acetea? Este nevoie de vreo licenta speciala sau autorizatie ?
3Trebuie sa punem etichete in limba romana cu privire la provenienta, segmentul de varsta sau materialele din care sunt facute produsele?

Va multumesc mult!

1.actele de conformitate le obtineti de la intermediarii de la care cumparati.
2.trebuie sa aveti acte de conformitate pentru a putea vinde, dar nu avem cunostinta de o licenta speciala pentru aceasta.
3.da, etichetele sunt obligatorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu jucarii nonearfear nonearfear Buna ziua, doresc sa comercializez online si la targuri in Romania, jucarii pentru copii pt. diferite segmente de varsta, importate din UE. Nu vom achizitiona ... (vezi toată discuția)
Import si ditributie online StefanStefan StefanStefan Dorim sa importam din Uniunea Europeana si din afara ei jocuri si jucarii si sa le distribuim in Romania en-detail pe internet si en-gros prin vanzari directe. ... (vezi toată discuția)
Legi/licente necesare pentru a putea vinde jucarii? matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo licenta necesara sau anumite legi ce trebuiesc respectate pentru a putea vinde jocuri si jucarii? (Stiu ca de ... (vezi toată discuția)