avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Noul proiect de lege al amenzilor pentru proprietarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Noul proiect de lege al amenzilor pentru proprietarii de locuinte

Noua lege care vor sa o puna cei de la Ministerul Dezvoltari cu privire la amenzile impotriva proprietarilor de apart. dintr-o Asociatie.
Sun Administrator dar mi se pare in neregula ceva aici ca sa nu zic ca miroase urat.
Daca proprietarul apartamentului cu acte in regula, ( deci apartamentul este al lui cumparat s-au mostenit ), nu poate plati din varii motive dupa 2-3 luni plata la asociatie...este dat in judecata de asociatie, iar dupa legea asta poate fi obligat sa-si vanda apartamentul sa-si achite datoria s-au ce doamne iartama vor ?
Nu este cumva un abuz ?, si o incalcare a vreunei legi a proprietatii personale ?
S-au nu am inteles eu bine. ?
Pentru ca altfel se creeaza un haos extraordinar...
Si chestia cu inundatia vecinului...pai daca el nu este acasa si se sparge teava cu apa doar pentru ca presiunea data de cei de la apa, ( la mine sunt cei de la Aquabis ), este mai mare decat normal...sunt situatii cand inchid apa pentru lucrari in zona, apoi dau drumul si se intampla de astea.
Cine stabileste vina cuiva anume...
Doar nimeni nu vrea sa se intample asa ceva...
Amenzile le plateste la primarie, dar de ce ? ca doar totul se intampla in cadrul asociatiei si se poate rezolva pe cale amiabila intre vecini..
Daca plateste amenda pentru asa ceva de unde mai are omul sa plateasca si vecinului pagubele...da-on colo de lege...plus ca asociatia prin bani oamenilor in plus vor trebui sa de-a in judecata pe cei rau platnici...
Va fi dezastru ...Cei de la asociatie or sa fie batuti ...de locatari
Dupa parerea mea aici este o misculatie, pentru bani in plus la primarii, dar va fi mai mult haos si neintelegeri...
In loc sa fac legii corecte, se tin de prostii si astia...cred ca numai capete strambe sunt pe acolo...
Am vazut deja comentarii pe saituri ale oamenilor dar care acuza iarasi Administratorii de furt la asociatii si ca impotriva noastra nu se fac legii din astea...
Eu nu fur si dumnezeu mie martor ca fac tot posibilul sa fiu la zi indiferent ca nu-mi i-au salariul intreg s-au il las de tot aciolo la apa...
De ce suntem toti bagati in aceeasi oala ...iar astia de la minister fac prostii negandite...Am vazut siteul celor de la Minister si au o adresa unde zic ei ca poti trimite parerea pentru dezbatere.
Stiti ce-mi apare cand incerc sa accesez adresa aia de email ?
""Inca nu este instalat adresa cautata""....
Incercati voi, ca poate aveti noroc.
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 13:49, 7 August 2015
Legea fiind in faza de consultare publica, ...

"Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucureşti – Direcţia Generală Juridică şi Relaţia cu Parlamentul, la adresa de e-mail iulia.matei@mdrap.ro sau la numărul de fax 0372.114.569."

In legatura cu datul in judecata pt neplata intretinerii, stiu ca asa e si acum, inclusiv faptul ca se poate vinde la licitatie. Nu am vazut nicaieri in lege ca te poate obliga instanta sa vinzi. Dar, poate dispune executarea silita ca in cazul oricarei datorii. Nu e niciun abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de persoane fictiv la intretinere față de adevar Edvach Edvach Stimă! Am întâmpinat o problema în blocul în care locuiesc. De mai exact 3 luni, la întreținere ni s-au mai adăugat 3 persoane într-un apartament de ... (vezi toată discuția)
Constituirea unei asoc de proprietari este obligatorie? adra2004 adra2004 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc ANL si sunt proprietar al apartamentului respectiv de aproape 3 ani. Blocul are apartamente si garsoniere dispuse pe 2 scari ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv indiferent si inactiv Costica33 Costica33 Cam asa se poate spune ca e atmosfera de la noi de la bloc. \"Ma doare in basca\" - adica pe nimeni nu intereseaza de nimica. Nu vin la sedinte, nu comunica, ... (vezi toată discuția)