avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - salariul femeii de serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - salariul femeii de serviciu

Administratora asociatiei din care fac parte sustine ca la cheltuielile pe numar persoane intra salariul femeii de servici. Daca ar fi asa ce -ar intampla daca proprietarii s-ar imputina tot mai mult din diferite motive, concedii, deplasari in strainatate, etc......?:frantic:
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:25, 28 Octombrie 2019
Dispozitia in vigoare prevede ca femeia de serviciu se plateste functie de cota indiviza
HG nr 1588/2007
ART. 32
(1) Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor
asociatiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de
contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente
fondurilor din asociatia de proprietari.

Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane
ART. 34 Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc în condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati în cladire în luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

ART. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu
privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de întretinere, service, reparatii si, dupa caz,de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate în si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa în cartea tehnica a constructiei si în acordul de asociere: subsolul;conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, încalzire, energieelectrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator,
electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie
etc.; indemnizatii acordate membrilor
asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv
si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte
servicii administrative catre proprietatea comuna
Va rog frumos sa ma faceti sa inteleg cum este cu plata salariilor pt asociatie.Locuiesc singura intr-un apartament de 3 camere.De ce eu platesc mai mult salariul femeii de serviciu de exemplu decat o familie cu 4 persoane care locuieste intr-un apartament cu 2 camere?Oare eu fac mai mult deranj,in conditiile in care femeia de serviciu nu face curat si in jurul bloculi ceeace as intelege ca aria suprafetei unde lucreaza la 3 camere ar fi mai mare decat la 2 camere.Deasemeni pt platile care revin salariilor admistratorului si celorlalti care su renumeratii.Oare munca lor este mai dificila in acest caz ca 1 persoana care are AP cu 3 camere sa plateasca mai mult decat 2,3,4,5 persoane care locuiesc intr-un apartament cu 2 camere.
Va multumesc pt un raspuns pte intelesul meu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se pune asa problema.
Toti salariatii dv. si toti indemnizatii muncesc pentru gestionarea si intretinerea proprietatii comune.
Cum dv., locuind intr-un apartament de 3 camere, aveti o cota-parte indiviza mai mare decat a unui apartament cu 2 camere, atunci, se intelege, platiti pentru administrarea si intretinerea unei suprafete mai mari din proprietatea comuna.
Cota parte indiviza o aveti peste tot in afara apartamentului dv. Ca sa va dau un exemplu usor de inteles va spun ca pe holurile pe care le matura femeia de serviciu, acolo matura mai mult pentru dv. decat pentru apartamentul cu 2 camere.

Cat despre spatiul verde, acela nu face parte din proprietatea comuna, ci doar este ingrijit prin bunavointa asociatiilor, iar daca femeia de serviciu nu are in fisa postului si curatenia acelui spatiu, atunci nu face curatenie. Desi ar trebui sa i se prevada acest lucru.


Cei care au propus acest sistem de calcul al salariilor sigur locuiau in garsoniera sau 2 camere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa credeti Dvs.?
Ati vazut vreun parlamentar sa locuiasca intro gasoniera sau la apt. cu 2 camere?
Atunci de unde parerea aceasta?
Baietii au copiat legislatia din alta parte si au lipito la noi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste corect femeia de serviciu? dborsanu dborsanu Cum platiti femeia de serviciu? La noi discutia era sa se plateasca dupa cota-parte indiviza, adica cei cu 3 camere sa plateasca mai mult decat cei cu 2 ... (vezi toată discuția)
Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari peraspera peraspera Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi? (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)