avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi parintesti

Cum poate fi decazut din drepturi parintele care nu respecta hotararea judecatoreasca privind programul de vizitare minor?
Fara absolut niciun motiv mama minorului pleaca cu acesta din locuinta de fiecare data cand tatal trebuie sa ia copilul la el in weekend.
Programul este foarte bine stabilit in hotarare insa mama desi a fost chemata de cateva ori la politie, refuza sa acorde tatalui dreptul de a-si vedea fiul.
Copilul are numai 2 ani deci nu poate spune da sau nu vizitei.
Are vreo valoare plangerea penala impotriva acesteia?
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 13:29, 12 August 2015
Buna seara. Puteti face plangere penala pentru nerespectarea hot jud, in acelasi timp puteti face cerere la DGASPC pentru monitorizarea respectarii programului de relatii personale, ei vor monitoriza modalitatea in care se respecta programul de relatii personale timp de 6 luni, dupa care fac un raport si il inainteaza instantei. De cele mai multe ori parintii sunt chemati la sedinte de consiliere psihologica. In acelasi timp puteti sa incercati medierea. Care credeti ca este motivul mamei pentru o reactie atat de puternica in ceea ce va priveste?
Multumesc pentru raspuns. Mama fiului meu nu are niciun motiv asa cum reiese de fapt si din sentinta. Pe parcursul judecatii a incercat mai multe acuzatii la adresa mea, acuzatii care au fost infirmate de chiar martorii ei (mama si bunica ei). Insusi avocatul ei mi-a confirmat ca nu se intelege cu ea (el i-a spus ca nu are motiv sa nu-mi dea copilul) insa stie ca e singurul lucru cu care ma afecteaza, ca nu-mi da copilul de care eu personal aveam grija, ca ea simtea mirosul si prin pampers si ii era scarba. De fapt cred ca m-am exprimat gresit: nu doresc sa o decad din drepturi, doresc sa iau copilul in grija mea si ea sa il ia in weekend-uri. Credeti ca numai cu astea pot avea sanse? Ceea ce mi-ati spus am facut si fac in continuare. Numai cei de la protectia copilului se misca greu. Am depus o sesizare si la ei insa nu i-au raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti BontescuValentin BontescuValentin Buna, Am un subiect foarte delicat si in acelasi timp foarte dureros, pentru mine, cel putin. Exista o hotarare judecatoreasca definitiva, in care este ... (vezi toată discuția)
Adresa vizitare minor maria v maria v Am observat ca in hotararea judecatoreasca privind adresa minorului s-a trecut alta adresa decat cea la care locuieste minorul. Ce fac in aceasta situatie in ... (vezi toată discuția)