avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Buna,
Am un subiect foarte delicat si in acelasi timp foarte dureros, pentru mine, cel putin.
Exista o hotarare judecatoreasca definitiva, in care este foarte clar stabilit programul de vizita, al minorului, in speta fiul meu, care este in ingrijire la mama, dar custodia fiind comuna. Aceasta hotarare este in urma divortului. de cca 8 luni eu nu mi-am vazut copilul, din simplul motiv ca ea nu respecta programul de vizita, ba mai mult nici nu-mi da voie sa vad copilul. am incercat de nenumarate ori sa vad copilul la gradinita, dar si acolo nu mai am acces in institutie, pe motiv ca exista un program de vizita si astfel, eu nu am ce sa caut acolo. Fapt pentru care, fosta mi-a facut nenumarate plangeri la politie, pe motiv ca de fiecare data cind incercam sa-mi vad copilul, ea a declarat ca se simte amenintata, ba chiar ca am si agresat-o. (fapte neadevarate)
Am apelat la un executor judecatoresc, pentru a pune in executie hotarirea, dar fara nici un fel de rezultat pozitiv. deasemeni am facut si plingeri la politie si la Oficiul pentru protectia copilului, dar, la fel fara niciun rezultat. Am facut plagere penala pe acelasi motiv ca nu respecta programul de vizita si de cca 4 luni nu se intimpla nimic.
Nu stiu ce sa mai fac, de aceea apelez la oricine poate sa ma ajute , sau sa ma indrume pentru a rezolva intr-un fel aceasta problema.

Va multumesc,
V.B.
De la 01.10.2013 exista o lege noua in acest domeniu: L 257/2013 care modifica si completeaza L272/2004.
Reveniti la Serviciul public de asistenta sociala si solicitati sa va fie monitorizate relatiile cu minorul in conformitate cu art 15 alin 5, 6 si 7. In cazul in care problema persista si in perioada de monitorizare solicitati in mod expres aplicarea sanctiunilor prevazute de lege (amenda).
La gradinita mergeti si discutati cu directorul . Conforma aceleeasi legi art 31 alin 2.3 Ambii parinti, indiferent daca exercita sau nu autoritatea parinteasca au dreptul de a solicita si de a primi informatii despre copil, din partea unitatilor scolare, unitatilor sanitare sau a oricaror altor institutii ce intra in contact cu copilul.
Interzicerea accesului Dvs in gradinita constituie o incalcare a acestui drept si se sanctioneaza conform legii. Puneti in vedere directorului ca urmeaza sa depuneti plangeri la toate autoritatile competente (primarie, min educatiei, politie) in cazul in care nu isi revizuieste pozitia.
Nu in ultimul rand, daca va este incalcat in continuare dreptul de vizita solicitati in instanta revizuirea masurii de stabilire a domiciliului la mama si aratati ca interesul copilului a fost nesocotit urmand ca domiciliul sa fie stabilit la Dvs (cititi cu atentie si art 16 2) lit a si b
au dreptul de a solicita si de a primi informatii despre copil, din partea unitatilor scolare, unitatilor sanitare sau a oricaror altor institutii ce intra in contact cu copilul.

Da, puteti cere informatii despre copil la gradinita, asta nu inseamna ca il chemati afara in timpul programului si nici ca-l luati la plimbare dupa program.
Reveniti la Serviciul public de asistenta sociala si solicitati sa va fie monitorizate relatiile cu minorul in conformitate cu art 15 alin 5, 6 si 7

Aceasta e calea de urmat. Mergeti in audienta la directorul DGASPC de care apartineti.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
Martonze, utilizator
Nu il chemati afara si nici nu plecati cu el, dar puteti sa-l vedeti si sa petreceti ~10-15 minute cu el in gradinita. Preferabil in pauza de la pranz, cand o parte din copii pleaca acasa si restul se pregateste de somn.


Sunt foarte curioasa cum vi se motiveaza interzicerea accesului in gradinita in timp ce copilul dvs este in gradinita.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
mirebire, utilizator
Fosta mea sotie, a dus o copie a Hot. Judecatoresti, unde este specificat programul de vizita si a solicitat in mod expres D-nei director sa nu-mi permita accesul in gradinita, atita timp in care exista program de vizita. Am fost la Directia Judeteana a gredinitelor(sper ca e corecta titulatura) si personalul juridic mi-a spus ca nu are ce face, atita timp cit exista acea hotarire, si mama copilului nu doreste ca eu sa vin in acea institutie.
"personalul juridic" nu cunoaste legea sau nu are chef sa se implice.... depuneti o plangere la politie pentru abuz in serviciu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Bojan I.M., Mediator

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil la domiciliul mamei TYULKJCVB TYULKJCVB sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, drepturi si obligatii nico_19 nico_19 Buna ziua, in utma unui divort am obtinut custodia comuna aspura copilului cu domiciliul la mama iar eu achit pensie. Nu este stabilit un program de vizitare ... (vezi toată discuția)