avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Buna,
Am un subiect foarte delicat si in acelasi timp foarte dureros, pentru mine, cel putin.
Exista o hotarare judecatoreasca definitiva, in care este foarte clar stabilit programul de vizita, al minorului, in speta fiul meu, care este in ingrijire la mama, dar custodia fiind comuna. Aceasta hotarare este in urma divortului. de cca 8 luni eu nu mi-am vazut copilul, din simplul motiv ca ea nu respecta programul de vizita, ba mai mult nici nu-mi da voie sa vad copilul. am incercat de nenumarate ori sa vad copilul la gradinita, dar si acolo nu mai am acces in institutie, pe motiv ca exista un program de vizita si astfel, eu nu am ce sa caut acolo. Fapt pentru care, fosta mi-a facut nenumarate plangeri la politie, pe motiv ca de fiecare data cind incercam sa-mi vad copilul, ea a declarat ca se simte amenintata, ba chiar ca am si agresat-o. (fapte neadevarate)
Am apelat la un executor judecatoresc, pentru a pune in executie hotarirea, dar fara nici un fel de rezultat pozitiv. deasemeni am facut si plingeri la politie si la Oficiul pentru protectia copilului, dar, la fel fara niciun rezultat. Am facut plagere penala pe acelasi motiv ca nu respecta programul de vizita si de cca 4 luni nu se intimpla nimic.
Nu stiu ce sa mai fac, de aceea apelez la oricine poate sa ma ajute , sau sa ma indrume pentru a rezolva intr-un fel aceasta problema.

Va multumesc,
V.B.
:offtopic:@avlil :) Sunt mediatori și atât .Precum și avocații atunci când au calitatea de avocați sunt doar avocați. Dacă mai sunt și mediatori, nu sunt deodată și avocați și mediatori, nu pot fi, pentru că legea nu le permite.
Inginerul mecanic, popa, medicul, care au ales și profesia de mediator, cunosc principiile de bază ale procesului de mediere.Și, atunci când sunt mediatori, se comportă precum mediatorii, și nu ca inginerii , medicii sau popii. Este greșită această percepție, în opinia mea...
Scuze pentru offtopic, însă am dorit să lămuresc o problemă care se cerea lămurită.
Cât privește problema costurilor pe transferului dreptului de proprietate și a altor drepturi reale, partaje, rezultate din acordurile de mediere, am să vă răspund acolo.
Dragii mei,
Se pare ca rezolv o problema, dar imediat apare alta.....
Faptul ca mi-ati dat nenumarate sfaturi indrumari si informatii foarte pretioase, am reusit sa pot vedea copilul la gradi, si chiar am facut plingere iar la protectia copilului, pentru a reglementa si problema programului de vizita.
Dar azi dupaamiaza, cind am intrat la gradi sa vad ce face si care e situatia lui prescolara, am avut surprinderea si totoadata intristarea, atunci cind l-am intrebat pe fiul meu ce a facut azi, ce a invatat, mi-a spus ca el nu are nevoie de mine, ca el are alt tati si eu nu mai sunt tatal lui. L-am intrebat cine l-a invatat sa zica asa ceva, el mi-a zis ca mami i-a spus sa zica asta.
Nu stiu cum as putea sa rezolv si aceasta situatie. Stiam ca motivul pentru care ea refuza si ignora orice fel de hotarire sau lege, este ca ea vrea sa-i spele creierul fiului nostru, astfel ca el sa nu ma mai doreasca. Credeti-ma ca are o minte diabolicaaceasta femeie cu care am acest minunat baietel.
Aici nu va ajuta sfaturile juridice. Copilul este si va ramane al Dvs insa modul in care va va percepe depinde de cat de bine reusiti sa va descurcati in situatia data. Incercati sa petreceti cat mai mult timp cu el.... gasiti motive si solicitati in instanta marirea programului de vizita .... acum stiti cum se pune in aplicare.
Nu mai ingreunati copilul cu astfel de intrebari, ii faceti sufletul bucati. Copiii nu trebuie intrebati de ce nu ma vrei... bla-bla-bla.
Nici eu nu-mi vreu cate un coleg prezent in birou cand am ceva de facut, uneori; alteori nu il vreau pe sot dupa mine la anumite drumuri... nimic personal, totul tine uneori de mine si de starea mea.
Nu mai luati personal aceste lucruri si nici nu le incurajati.
Nu incarcati copilul cu intrebari bomba de acest gen, caci nu e bine. Nu e bine nici sa-l vedeti la gradinita, exceptand ca e prima ora de dimineata sau ultima ora dinainte de plecare. Ii faceti rau, ii stricati toata relationarea sociala...
Are 4 ani, de stiut nu stie, dar de simtit simte ce vreti de la el si dv. si mama; trageti de el ca de un elastic si el se intinde dupa fiecare dintre voi, ca va vrea pe amandoi multumiti.

Nu va vrea azi? Nu-i nimic, ii spuneti ca mai veniti maine sau peste o saptamana sau cand puteti, poate atunci va vrea.
Una e sa nu renuntati, alta e sa il faceti sa gandeasca conflictual.
Acceptati-l asa cum e, poate vine de la mama, poate nu. Nu puteti sti asta; aveti mare grija, e varsta cand incepe sa rasara imaginatia, cand copiii se confunda cu secvente de povesti sau desene, cu personaje sau... cu ce simt parintii lor ca ar vrea sa fie ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil la domiciliul mamei TYULKJCVB TYULKJCVB sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, drepturi si obligatii nico_19 nico_19 Buna ziua, in utma unui divort am obtinut custodia comuna aspura copilului cu domiciliul la mama iar eu achit pensie. Nu este stabilit un program de vizitare ... (vezi toată discuția)