avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Buna,
Am un subiect foarte delicat si in acelasi timp foarte dureros, pentru mine, cel putin.
Exista o hotarare judecatoreasca definitiva, in care este foarte clar stabilit programul de vizita, al minorului, in speta fiul meu, care este in ingrijire la mama, dar custodia fiind comuna. Aceasta hotarare este in urma divortului. de cca 8 luni eu nu mi-am vazut copilul, din simplul motiv ca ea nu respecta programul de vizita, ba mai mult nici nu-mi da voie sa vad copilul. am incercat de nenumarate ori sa vad copilul la gradinita, dar si acolo nu mai am acces in institutie, pe motiv ca exista un program de vizita si astfel, eu nu am ce sa caut acolo. Fapt pentru care, fosta mi-a facut nenumarate plangeri la politie, pe motiv ca de fiecare data cind incercam sa-mi vad copilul, ea a declarat ca se simte amenintata, ba chiar ca am si agresat-o. (fapte neadevarate)
Am apelat la un executor judecatoresc, pentru a pune in executie hotarirea, dar fara nici un fel de rezultat pozitiv. deasemeni am facut si plingeri la politie si la Oficiul pentru protectia copilului, dar, la fel fara niciun rezultat. Am facut plagere penala pe acelasi motiv ca nu respecta programul de vizita si de cca 4 luni nu se intimpla nimic.
Nu stiu ce sa mai fac, de aceea apelez la oricine poate sa ma ajute , sau sa ma indrume pentru a rezolva intr-un fel aceasta problema.

Va multumesc,
V.B.
Ce s-a intamplat cu executorul, nu inteleg?
Ce spune hotararea atat de clar la programul ala de vizitare, cum scrie exact?
Pentru ca ea a refuzat sa dea curs hotararii judecatoresti si chiar a zis ca, nu o sa-mi permita sa vad copilul, pentru ca nu vrea ea...
programul de vizita este: in fiecare zi de vineri. orele 16:00, pina duminica la orele 18:00, la domiciliul meu, in prezenta mamei.
Cam ciudat, dar asta e.....
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Nu va suparati, dar aceasta hotarare este de-a dreptul bizara.
Scopul pentru care se dau hotararile la domiciliul parintelui nerezident este in general "prezenta stanjenitoare a mamei". Nu scrie in hotarare ce sa faca mama la domiciliul dvs. de vineri pana duminica :-/
Copilul vrea sa plece cu dvs.? Aveti o relatie stransa cu copilul?
Cum sa aibe o relatie stransa cu copilul daca nici nu-l vede????

Cum e programul pana la urma, in fiecare zi de vineri si duminica de la 16 pana la 18?
Si care a fost raspunsul executorului?
Stimata mirebire, sunt parinti care, cel putin afirmativ, au creat un atasament profund al copilului fata de ei, chiar daca se vad de 2 ori/an, ani de-a randul;) de ce credeti ca un copil care a trait cu tata in casa pana in urma cu 8 luni nu ar fi atasat de dansul?

Daca programul este asa cum sustineti, de vineri orele 16 pana duminica la orele 18, la domiciliul dvs., in prezenta mamei,este firesc ca nici un executor nu poate pune in aplicare sentinta - mama nu poate fi obligata , chiar de judecator sau de Politie, sa mearga la domiciliul fostului sot si sa doarma la el in apartament.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil la domiciliul mamei TYULKJCVB TYULKJCVB sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, drepturi si obligatii nico_19 nico_19 Buna ziua, in utma unui divort am obtinut custodia comuna aspura copilului cu domiciliul la mama iar eu achit pensie. Nu este stabilit un program de vizitare ... (vezi toată discuția)