avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Buna,
Am un subiect foarte delicat si in acelasi timp foarte dureros, pentru mine, cel putin.
Exista o hotarare judecatoreasca definitiva, in care este foarte clar stabilit programul de vizita, al minorului, in speta fiul meu, care este in ingrijire la mama, dar custodia fiind comuna. Aceasta hotarare este in urma divortului. de cca 8 luni eu nu mi-am vazut copilul, din simplul motiv ca ea nu respecta programul de vizita, ba mai mult nici nu-mi da voie sa vad copilul. am incercat de nenumarate ori sa vad copilul la gradinita, dar si acolo nu mai am acces in institutie, pe motiv ca exista un program de vizita si astfel, eu nu am ce sa caut acolo. Fapt pentru care, fosta mi-a facut nenumarate plangeri la politie, pe motiv ca de fiecare data cind incercam sa-mi vad copilul, ea a declarat ca se simte amenintata, ba chiar ca am si agresat-o. (fapte neadevarate)
Am apelat la un executor judecatoresc, pentru a pune in executie hotarirea, dar fara nici un fel de rezultat pozitiv. deasemeni am facut si plingeri la politie si la Oficiul pentru protectia copilului, dar, la fel fara niciun rezultat. Am facut plagere penala pe acelasi motiv ca nu respecta programul de vizita si de cca 4 luni nu se intimpla nimic.
Nu stiu ce sa mai fac, de aceea apelez la oricine poate sa ma ajute , sau sa ma indrume pentru a rezolva intr-un fel aceasta problema.

Va multumesc,
V.B.
Stimate domn, legea spune ca are dreptul sa solicite si sa obtina informatii despre minor, ceea ce difera de vizita/relatii cu minorul in cadrul programului institutiilor respective. E o mica diferenta , nu credeti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Martonze, utilizator
Da doamna... despre asta vorbesc si eu insa pt un motiv sau altul Dvs vreti sa cititi altceva decat este scris.
Tatal se plange ca i s-a interzis sa intre in gradinita.... acest lucru este un abuz din partea personalului acestei institutii. Are dreptul sa intre in cladire, sa mearga sa discute cu educatoarea, directorul, medicul... etc. Nu se poate interesa pe strada de evolutia copilului la gradinita.
In plus, programul de vizita este unul minimal, orientativ... si nu strict sau maximal. In lipsa unui ordin de interdictie nimeni nu il poate impiedica sa se apropie de copil si sa discute cu el si in afara programului stabilit de instanta.
Aprofundati legea si nu o sa mai faceti confuzii intre drepturi si obligatii.

Cu executorul de ce nu ati reusit ?
am incercat de nenumarate ori sa vad copilul la gradinita,



Am citit, am aprofundat si am constatat ca e asa cum spun eu.
Acum, cu legea 257/2013, problema va fi rezolvata.
E extraordinara aceasta prevedere privind monitorizarea relatiei parinte-copil, daca este facuta cu onestitate si profesionalism. Inspectorul psiholog are si rol de mediator, fiind psiholog citeste si parintii si poate da o recomandare corecta privind relatiile parinti-minori.
Se demonteaza si afirmatia multor parinti vizitatori despre atasamentul copilului care de fapt nu exista, despre influenta nefasta a parintelui rezident care invata copilul la rele, etc.

In instanta, judecatorii deseori nu studiaza cu atentie probele, copiii mici nu sunt ascultati si vazuti, uneori nici cei mai maricei, se dau solutii stas, care deseori nu se potrivesc cu situatia reala.
Monitorizarea aceasta este un mare pas inainte in problemele de relatii cu minorii. Totul e sa se aplice corect.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
Martonze, utilizator
Am depus o plingere la DGASPC, iar din discutia cu un functionar, am primit confirmarea ca sint in cunostinta despre legea 257, doar ca, mi-a zis ca inca nu au primit metodologia de aplicare.

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil la domiciliul mamei TYULKJCVB TYULKJCVB sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, drepturi si obligatii nico_19 nico_19 Buna ziua, in utma unui divort am obtinut custodia comuna aspura copilului cu domiciliul la mama iar eu achit pensie. Nu este stabilit un program de vizitare ... (vezi toată discuția)