Dupa ce contul meu de facebook a fost spart si am primit amenintari cu moartea prin telefon , tatal meu a cedat nervos si in timp ce venea de la magazin , pe strada a trecut 2 dintre cei care mi-au spart contul de facebook si m-au amenintat . Tatal meu fiind cu doi prieteni , a spus unuia dintre cei care mi-au spart facebook-ul ca daca se mai ia de mine ii rupe picioarele . Mama lui a depus plangere pentru amenintare precum ca tatal meu a amenintat " ca-i va taia tendoanele de la picioare si va ramane imobilizat " . Acum 1 ani si ceva , tatal meu a fost chemat la Parchet , l-am insotit si eu . Mama si tatal celui amenintat au fost si ei prezenti . Procurorul a inceput sa urle la tatal meu , si vazand ca eu i-am cerut sa nu mai tipe , m-a dat afara din biroul sau . La final a spus tatalui meu "De data asta ai scapat ! Asta a fost avertisment . Daca mai faci ceva , atunci nu mai scapi cu avertisment ! " .
Astazi am primit Ordonanta data in data de 03.08.2015 ( dosarul fiind inregistrata in luna martie 2014 ) , solutia a fost " renuntare la urmarirea penala " .
L-a obligat pe tatal meu " sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii , pe raza com . , pe o perioada de 30 de zile ... " si in temeiul art. 274 alin. 1 NCPP : cheltuielile judiciare in cuantum de 300 de lei vor fi suportate de suspect .. "
Intrebari : 1. A fost sanctionat acum un an si ceva cu avertisment , acum de ce a mai fost sanctionat inca o data ? Este legal ? Nu a mai facut nimic de atunci !
2. In baza carui art. se face plangerea impotriva actelor prim-procurorului ? Mi se specifica ca in baza art. 316 alin. 1 C.p.p. , este corect ?
3. Ce reusita e sa se modifice sanctiunile ? eu cred ca ar trebuii anulate deoarece a fost sanctionat o data .
Tatal meu lucreaza . Vine acasa doar 2 zile la 2 saptamani .si atunci e week-end . Se poate , ca dupa contestatie , sa nu mai primeasca nimic ?
Sau daca depun cerere de continuare a urmaririi penale , si dosarul este trimis in instanta , poate primii doar amenda ?
Dupa ce o voi contesta la procurorul ierarhic superior , se poate depune si plangere in instanta , daca sunt nemultumit de solutia adoptata de procurorul ierarhic superior ?