avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanta UPC Romania cesionata catre Top Factoring
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanta UPC Romania cesionata catre Top Factoring

Buna ziua!
In urma cu 2 ani am reziliat amiabil un contract avut cu UPC Romania pe motiv ca urma sa ma mut in alta localitate unde ei nu puteau oferi servicii. toate facturile emise erau achitate la acel moment.
Contractul s-a reziliat la data convenita, echipamentele primite in custodie au fost predate.
Doar ca ulterior acestei date s-a emis o factura de penalitati pentru intarziere la plata in suma de aprox. 17 lei (!!!). Nu achitasem ultima factura de abonament, fiind facturat in avans am asteptat factura de storno de dupa reziliere si am achitat restul de plata. De aici si zilele de intarziere si ulterior calcularea de penalitati.
Mentionez faptul ca nu am primit factura cu penalitatile, nemailocuind la acea adresa. UPC Romania avea noua mea adresa, aceasta fiind indicata la momentul rezilierii, dar nu am primit nici o factura.
asta se intampla in urma cu 2 ani.
saptamana aceasta am fost la UPC pt a ma informa despre posibilitatea incheierii unui nou contract, urmand a ma muta intr-o zona unde ei ofera servicii. dupa verificare d-na de la vanzari UPC imi zice ca figuraz cu o restanta de 17 lei si imi printeaza factura la cerere. m-am lamurit ce e cu ea si am achitat cei 17 lei imediat.
Doar ca azi sunt sunat de la Top Factoring pt acea restanta. Contractul a fost cesionat catre ei in urma cu ceva timp. Le explic faptul ca am achitat debitul respectiv la casieria UPC in urma cu cateva zile dar ei sustin sus si tare ca lor trebuie sa le achit suma respectiva + penalitati.
Mentionez faptul ca nu am primit nici o informare pana acum cum ca acel contract a fost cesionat.
Au trecut la amenintari cu diverse forme -legale- de executare etc. Le-am dat ignore si le-am inchis telefonul.

Intrebarea mea este: ma pot trezi cu executare silita/poprire pe cont din partea Top Factoring pt cei 17 lei pe care i-am achitat deja la casieria UPC?
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
gabriel_gavrila, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriel_gavrila , utilizator 21:31, 7 August 2015
Nu ii luați în seama.
trimite-ti-le si dumneavoastra pe mail , o factura de penalizare , pe motiv ca v-au instiintat tarziu !
nu contest factura UPC de penalitati. mi-o asum in totalitate, e corecta doar ca nu am achitat-o pana acum deoarece nu am avut cunostiinta de emiterea ei. probabil cei de la UPC mi-au trimis-o la adresa unde eu am avut instalate serviciile de la ei, aceeasi cu adresa de facturare.
Doar ca motivul rezilierii contractului a fost tocmai acela ca m-am mutat la o alta adresa unde ei nu furnizau servicii. le-am dus si adeverinta de la primarie cum ca m-am mutat la noua adresa (identica cu cea din buletin). pe baza acestei adeverinte mi-au reziliat contractul fara a percepe despagubiri.

nu stiu in ce masura ma pot trezi cu surprize din partea celor de la Top Factoring. totodata mi se pare ciudat sa fiu contactat la doar cateva zile dupa ce am achitat acele penalitati.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
gabriel_gavrila, utilizator
au pierdut un comision , si asta le-a dt un impuls sa se ratoiasca , sa arate cat de corecti sunt fata de clientul suprem UPC(cu toate ca UPC-ul nu a facut atata valva pe 17 lei).
nu -i mi luati in seama , asta este menirea acestor srl-uri... :-)
Eu stiu ca actul de cesiune a unei creante este valabil de la data la care debitorul a fost notificat despre aceasta cesiune.
am achitat acest debit inainte de a fi notificat (telefonic) despre cesiune. in scris nu am primit nici informatii despre cesiune nici somatii de plata.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
gabriel_gavrila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura telekom neplatita pentru ca reziliasem contractul vioru vioru Buna ziua. In februarie anul acesta am reziliat serviciile Telekom de care beneficiam.Am mai platit factura si in martie pentru ca stiam ca mai dureaza inca ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta Poker10 Poker10 NOTIFICARE DE PLATA Top FAcToRING S. R. L., companie specializatia in recuperarea creantelor in toate modalitile prevazute de lege, in calitate ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita la upc euely euely Buna seara! E o situatie mai complicata dar sper sa ma fac inteleasa: la blocul unde administrez este instalat un lift de cei de la Schindler. Conform ... (vezi toată discuția)