avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura neplatita la UPC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura neplatita la UPC

Buna seara! E o situatie mai complicata dar sper sa ma fac inteleasa: la blocul unde administrez este instalat un lift de cei de la Schindler. Conform hotararii Adunarii Generale s-a instalat in lift de catre UPC un telefon de la care proprietarii pot apela in caz ca raman blocati in lift. La un moment dat proprietarii mi-au semnalat o defectiune la lift si am crezut ca tine de SCHINDLER,insa era vorba despre tonul care nu il aveam la telefonul instalat de UPC.
Prin urmare am instiintat UPC despre defectiune, insa au refuzat sa ne onoreze serviciul.
Presedintele mi-a comunicat sa nu le platesc factura aferenta lunii Septembrie si eu am ramas in casa cu suma respectiva, ca mai apoi tot Presedintele Asociatiei sa imi spuna ca trebuie sa o scot din casa cu Dispozitie de Incasare...si m-am conformat.
In prezent firma Upc ne trimite in continuare facturi , cu toate ca am reziliat contractul cu ei .
Poate firma Upc sa ne dea in judecata pentru neplata?
Este legala scoaterea din casa a unei facturi neplatite cu dispozitie de incasare,daca nu care este procedura legala de a scoate acea suma din contabilitate?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: euely , utilizator 14:44, 7 Februarie 2015
Foarte neclara povestea.
In primul rand rezilierea contractului tine de presedinte, nu de administrator.
Daca UPC da blocul in judecata este problema comitetului, nu a dumneavoastra.
O suma de bani nu se scoate din casa cu dispozitie de incasare, ci cu dispozitie de plata.

Rog reformulati fraza: "Este legala scoaterea din casa a unei facturi neplatite cu dispozitie de incasare,daca nu care este procedura legala de a scoate acea suma din contabilitate?"
In prezent firma Upc ne trimite in continuare facturi , cu toate ca am reziliat contractul cu ei .
Poate firma Upc sa ne dea in judecata pentru neplata?

Ati notificat oficial operatorul de interesul rezilierii conyractului ?
Aveti dovada rezilierii contractului sau va bazati strict pe adresa inaintata de asociatia de proprietari ?
Operatorul in discutie impune anumite conditii de reziliere contract
In situatia in care dvs ati solicitat unilateral rezilierea fara insa a respecta si conditiile rezilierii,
interesul operatorului este sa aprecieze ca dvs nu staruiti in reziliere,motiv pentru care operatorul continua sa emita facturi
UPC va presta numai serviciul de telefonie? Pentru asta va emitea factura?
Care este motivul pentru care v-a refuzat cand i-ati chemat? Ce prevedea contractul cu ei, numai asigurarea legaturii telefonice sau si service-ul instalatiei din lift? Daca in contract nu se prevede si service, atunci ar fi trebuit sa platiti separat lucrarea de reparatie si sa platiti abonamentul in mod normal. Uitati-va in contract!

Cand ati scos bani din casa pentru plata facturii, ati scos in baza dispozitiei de plata.
Tineti banii in casa pana cand va hotarati ferm sa nu platiti acea factura, desi ma tem ca o veti plati pana la urma.....

In cazul in care se hotaraste ferm neplata facturii, atunci intocmiti o dispozitie de incasare cu suma scoasa anterior din casa, cand voiati sa platiti factura, prin dispozitia de plata. Astfel suma intra din nou in casa.
Atasati cele doua dispozitii la factura emisa de UPC care vor arata intentia de plata si renuntarea de a achita, oglindita in .......
............registrul de casa unde veti avea doua randuri pentru aceasta chestiune. Un rand aferent datei cand ati vrut sa platiti factura cu dispozitia de plata si.... al doilea rand aferent datei cand ati introdus suma neachitata UPC, in casa, pe rubrica incasari cu dispozitie de incasare.
euely a scris:
Presedintele mi-a comunicat sa nu le platesc factura aferenta lunii Septembrie si eu am ramas in casa cu suma respectiva, ca mai apoi tot Presedintele Asociatiei sa imi spuna ca trebuie sa o scot din casa cu Dispozitie de Incasare...si m-am conformat.

Faptul ca presedintele a decis sa nu platiti o factura catre aceasta firma e in regula, tot asa cum poate decide sa nu achitati orice alta factura catre orice alt furnizor.
Ceea ce este de neinteles insa e faptul ca ati scos o suma de bani din casierie cu acea "Dispozitie de plata/incasare". Asa scrie pe dispozitii "plata/incasare" si de aici probabil mica confuzie: in cazul scoaterii banilor din acsierie se taie cuvantul "incasare" si ramane valabil "plata". Dar cu ati platit acea suma? Cine este cel ce a semnat pe aceasta "dispozitie" ca a primit banii si in ce scop? Dispozitia are acolo rubrici cu datele de identitate ale celui ce primeste banii, scopul, data, semnatura...
O asemenea scoatere de sume din casierie se practica, de exemplu, cand cineva (administrator, casier, membru comitet...) merge sa procure ceva din oras (rechizite, chitantiere, detergent...) si pentru ca nu are bani in buzunarul personal primeste pe aceasta "dispozitie" suma de XX lei. Face cumparaturile si revine la asociatie in zilele urmatoare cu chitantele sau bonurile de casa pe baza carora a achizitionat materialele. Atunci se intocmeste un raport de cheltuieli si se depune restul de bani in casierie (dispozitie de incasare) ori mai primeste bani daca a cheltuit mai mult....

Asadar, ce ati facut dumneavoastra cu banii pe care i-ati luat din casierie in baza acelei dispozitii de plata? In buzunarul cui sunt banii si in ce scop?


Multumesc pentru raspunsuri.
La cererea presedintelui asociatiei am scos din casa cu dispozitie de plata suma neplatita catre UPC, semnand tot dansul, insa suma a ramas in casa.
Mai tarziu cand a observat ca UPC ne tot trimite facturi, mi-a cerut sa o scot din casa cu dispozitie de incasare tot pe numele lui si eu sa o introduc din nou in casa in fondul de reparatii.
Mentionez urmatoarele in ce priveste rezilierea contractului cu UPC: contractul a fost facut intre dezvoltator si UPC. La infiintarea asociatiei s-a facut un act aditional cu noi si firma UPC.
In urma neonararii serviciului de telefonie presedintele le-a trimis o notificare scrisa de mana ca doreste rezilierea contractului.
Intrebarea este: cum este legal sa procedez eu ca administrator si contabil in ce priveste suma neplatita (38.32 lei)?
Cum trebuie sa procedeze presedintele pentru a rezilia contractul fara a plati facturile trimise de ei?
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Plati mai mari decat incasari asociatie de proprietari Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti este in regula sa se faca plati mai mari decai incasari si soldul registrului de casa sa fie negativ intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Reziliezi contractul cu furnizor servicii cablu si dupa 5 luni ajungi la recuperatori... ContSters140943 ContSters140943 Buna ziua, Pe scurt acum 3 ani am incheiat un contract cu UPC pt furnizarea serviciilor de internet. Pe la mijlocul lunii noiembrie m-am dus la casierie sa ... (vezi toată discuția)
Rulaj casa marcat smndraghici smndraghici Buna ziua, Incasez prin casa de marcat si la sfarsitul zilei scot Z, dupa care predau banii catre casieria centrala pe baza de monetar si DP. Acum mi s-a ... (vezi toată discuția)