avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati mai mari decat incasari asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati mai mari decat incasari asociatie de proprietari

Buna seara,
va rog sa-mi spuneti este in regula sa se faca plati mai mari decai incasari si soldul registrului de casa sa fie negativ intr-o asociatie de proprietari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:18, 10 August 2015
LOL! Culmea casieriei! Este ca si cum ati avea in buzunar 3 RON si platiti 5 RON! Totusi daca s-au efectuat plati aveti documente justificative (chitante de la furnizor presupun)! In acest caz ori s-au efectuat incasari de la proprietari fara a le inregistra ori casiera ori alta persoana a platit din "buzunarul propriu" fara a intocmi in prealabil o chitanta/dispozitie de incasare! Va recomand sa observati caror plati se datoreaza acel sold negativ deoarece sub aceasta forma se regasesc "atat prostia cat si furtul" (ex un bon fiscal de combustibil, rechizite, servicii in afara de cele uzuale, etc)!

In concluzie: Soldul CASEI nu poate fi negativ! in speta: Sold+Incasari-Plati trebuie sa fie mai mare sau egal cu zero!
Este posibil sa se intample acest lucru din cauza ca s-o fi platit o factura pe care furnizorul nu o vrea fragmentata, iar casiera o fi pus bani de la ea pentru completarea sumei.
E drept ca in asemenea situatie trebuie sa intocmeasca o dispozitie de incasare de la ea catre asociatie, urmata de o dispozitie de plata de la asociatie catre ea personal cu aceeasi suma, dupa ce ar fi avut incasari suficiente.
Probabil nu e invatata sa lucreze cu dispozitiile de incasare / plata si atunci rezulta acest sold negativ.

Sau mai e posibil sa fi ignorat inregistrarea unor incasari.
In practica se intalnesc astfel de situatii.
Fireste, dupa lege nu e legal.
@Osanca,
Nu este legal si nu este posibil logic, fizic sa scoata cineva bani mai multi din sertarul casieriei decat exista acolo.
Si asta e valabil oriunde, in orice firma, in orice gestiune, in orice buzunar sau portofel.
Daca aveti un registru de casa in fata dumneavoastra cu sold negativ, intrebati pe cel ce a scris acolo, pe cel ce a facut platile si incasarile cum de a ajuns in aceasta situatie gresita. Poate a gresit calculele si trebuie sa le revada. Poate a uitat sa inregistreze o incasare iar banii erau in casierie sia avut de unde face plata fizic dar scriptic trebuia sa-is dea seama imediat ca nu e in regula si sa caute sa inregistreze suma incasata. Poate anula acea foaie din registrul de casa si sa faca alta cu incasarile si platile corecte.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita la upc euely euely Buna seara! E o situatie mai complicata dar sper sa ma fac inteleasa: la blocul unde administrez este instalat un lift de cei de la Schindler. Conform ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari - registrul de bani personali sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Asociatiile de proprietari trebuie sa tina un registru cu bani personali ? Cum trebuie evidentiate in contabilitate incasarile din alte surse ? (vezi toată discuția)
Chitanta neinregistrata in registrul de casa Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta> Administratorul unei societati a emis chitanta de incasare pentru o factura de vanzare in noiembrie ... (vezi toată discuția)