avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatiile de proprietari - registrul de bani ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatiile de proprietari - registrul de bani personali

Asociatiile de proprietari trebuie sa tina un registru cu bani personali ? Cum trebuie evidentiate in contabilitate incasarile din alte surse ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:33, 7 Mai 2015
Doar operatorii economici care detin case de marcat electronice intocmesc registrul cu bani personali
La ce incasari din alte surse va referiti ?
chria unor boxe aflate pe palierul unor etaje.
Pentru incasarea oricarei sume, inclusiv chirie, casierul asociatiei de proprietari emite chitanta pe care o inregistreaza in registrul de casa.
In Registrul de bani personali, vanzatorul care are in primire casa de marcat, isi scrie la inceperea serviciului in acest registru, suma de bani pe care o are in buzunarul sau personal. Aceasta suma este a salariatului si nu a firmei. Ideea este ca la un control in timpul programului de lucru, casierul trebuie sa justifice toti banii care-i are, atat cei incasati prin casa de marcat (in sertar si in raportul casei) cat si suma de bani aflata asupra lui, in buzunar, in portofel, in ciorapi.., acestia trebuind sa se gaseasca consemnati in acel Registru de bani personali.
Daca i se gasesc mai multi bani decat sunt in cele doua pungi, inseamna ca in timpul programului, a vandut fara a elibera bon fiscal in scopul evaziunii fiscale.

Ori asociatia de proprietari nu are nimic cu evaziunea fiscala, nu plateste impozit pe profit, TVA...., nu detine casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati mai mari decat incasari asociatie de proprietari Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti este in regula sa se faca plati mai mari decai incasari si soldul registrului de casa sa fie negativ intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - obiect de activitate comert cu amanuntul -vs casa de marcat giolgau giolgau sunt pfa cu norma de venit , detin un magazin am casa de marcat , dar sunt anumite momente cand am in magazin mai multe sume de bani pentru platirea ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează cu banii din casa de marcat într-un magazin în care se vinde marfa cu amănuntul? spake spake Buna ziua, imi puteti spune va rog cum se procedeaza intr-un magazin in care se vinde marfa cu amanuntul cu banii din casa? Toate vanzarile se inregistreaza ... (vezi toată discuția)