avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se procedează cu banii din casa de marcat ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se procedează cu banii din casa de marcat într-un magazin în care se vinde marfa cu amănuntul?

Buna ziua, imi puteti spune va rog cum se procedeaza intr-un magazin in care se vinde marfa cu amanuntul cu banii din casa?
Toate vanzarile se inregistreaza in casa de marcat si toti banii bat cu ce s-a incasat. Se intocmeste seara de seara registrul de casa iar banii raman in sertarul de bani. Puteti sa imi ziceti daca banii din ziua anterioara care apar pe reg de casa se pot amesteca cu banii incasati in a doua zi? Banii trebuie pusi separat? Am inteles ca in urma unui control ANAF banii ar trebui pusi separati si sunt putin debusolat ca nu gasesc conform carei legi ar trebui sa fac asta...

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 3 Mai 2018
Se pot amesteca, dar ii inregistrati in casa, trebuie sa aveti un buton de cash in. daca nu vreti asa, ii tineti separat. Oricum, cand vine controlul, in casa trebuie sa aveti doar banii care sunt pe raportul X.
Aveti registrul de casa de la locul unde este instalata casa de marcat care demonstreaza soldul si care ar trebui sa apara si in raportul fiscal de închidere zilnică emis de aparatul de marcat electronic fiscal.

OUG 28/1999:

(7) Raportul fiscal de închidere zilnică emis de aparatul de marcat electronic fiscal definit la art. 3 alin. (2) trebuie să conţină pe lângă datele definite la alin. (6) şi următoarele date: numărul de bonuri fiscale care au înscris codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului, valoarea totală a acestora, total taxă pe valoarea adăugată aferentă, identificatorul jurnalului electronic, numărul şi valoarea reducerilor, anulărilor, sume de serviciu, precum şi sumele rezultate pentru fiecare mijloc de plată utilizat. Sumele de serviciu reprezintă sumele de bani utilizate pentru plata restului către client, puse la dispoziţia operatorului aparatului de marcat electronic fiscal la începutul fiecărei zile de lucru. Acestea se regăsesc în soldul contului de casă şi, de asemenea, în soldul de la sfârşitul zilei de lucru.
Ma intereseaza si pe mine subiectul.... Deci, este obligatoriu sa inregistrez zilnic pe casa de marcat soldul de la inceputul zilei ?? Chiar daca am registru de casa tinut zilnic in care apar soldurile initiale si finale ?? Nici macar nu stiu cum s-ar putea face asta... Nu este suficient registrul de casa iar pe raportul X sa apara doar incasarile zilei ?
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
alinaemi, utilizator
Si daca am un cursul zilei si o incasare din "restituire avans trezorerie" cu asta cum fac ? si asta trebuie sa apara pe casa ?
Doar dacă băgați banii fizic în sertar, amestecându-se cu cei ce se aduna din vânzări, trebuie sa ii înregistrati pe casa, dacă nu vreți sa ii înregistrați pe casa, ii țineți separat impreuna cu documentele justificative. Soldul îl puteți tine în caietul jurnal, adunați acolo alte sume. Cert e ca suma pe raportul x, în cazul unui control, trebuie sa fie exacta cu cea aflata efectiv în sertar.

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Rulaj casa marcat smndraghici smndraghici Buna ziua, Incasez prin casa de marcat si la sfarsitul zilei scot Z, dupa care predau banii catre casieria centrala pe baza de monetar si DP. Acum mi s-a ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala iubiritza iubiritza buna ziua, am infiintat o II, profil confectionare si vanzare in piete targuri a bijuteriilor hand made. urmatorul pas este sa invat cum anume trebuie sa tin ... (vezi toată discuția)