avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura telekom neplatita pentru ca reziliasem ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura telekom neplatita pentru ca reziliasem contractul

Buna ziua.
In februarie anul acesta am reziliat serviciile Telekom de care beneficiam.Am mai platit factura si in martie pentru ca stiam ca mai dureaza inca 30 zile de la inregistrarea cererii.Telekom mi-a trimis factura si in aprilie pe care am refuzat s-o platesc(chiar daca e o suma mica).In iulie am fost sunat de Top Factoring cum ca sunt restant la ei pentru ca au cumparat datoria de la Telekom.Aveau dreptul cei de la Telekom sa faca asta fara acordul meu?Va rog respectuos sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul asta?MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:49, 11 Septembrie 2015
Să-i ignorați.
Telekom a cesiont creanta catre Top Factoring,cesiunea de creanta este permisa de NCC, nu trebuia acordul dvs. in calitate de debitor ptr.cesionarea creantei.(Art.1.573 Noul Cod Civil.)
Eventual să plătească și 1 sau 2 lei să se considere datoria acceptată. Eu am înțeles că persoana în cauză nu se consideră datoare, la fel de bine Codul de procedură civilă prevede posibilitatea acțiunii în pretenții în favoarea creditorului. Nu e mai bine să stabilească instanța cât de certă lichidă și exigibilă este creanța?
Eu am sugerat să-i ignore, nu??? nu cumva trebuia să-i facă cunoscut domnului debitor și actul de cesiune, așa măcar să probeze că are o datorie sau nu (...)
Daca-i ignor nu exista posibilitatea ca peste cativa ani sa ma trezesc ca de la suma aia modica sa am vreo datorie exorbitanta catre ei?Am un coleg de servici care a patit asa ceva cu un abonament de Vodafone (de la cateva 10 de lei a ajuns sa aiba poprire pe salariu timp de cativa ani).A, si de la primul telefon al Top Factoring, aproape lunar primesc cate un bip de la numarul lor (apel atat de scurt ca pur si simplu nu am timp sa raspund), ma gandesc ca prin felul asta ei vor sa se justifice ca au incercat sa ia legatura cu mine , la o viitoare infatisare la judecata.Un lucru am lamurit , deci Telekomului eu nu mai am ce sa-i fac, eu acum ma "lupt" cu Top Factoring.

Va multumesc pentru toate raspunsurile prompte.O zi buna!!!
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2015
vioru, utilizator
V-am raspuns ce aveti de facut, in cazul in care incepe executarea silita printr-un executor judecatoresc, trebuie sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii, oricum la debitul initial se vor adauga dobanzi+penalitati.De judecat o sa va judecati cum corect ati intuit cu Top Factoring.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Top factoring - recuperare creante 2004-2010 bianca1 bianca1 Buna ziua, in urma cu ceva timp am primit un telefon de la top factoring prin care mi s-a adus la cunostinta ca am o datorie la vodafon. Pe un ton civilizat am ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma de bani de catre top factoring teodoraneagu333 teodoraneagu333 buna ziua, azi am primit o scrisoare de la top factoring in care scrie ca din anul 2011 am de achitat 3 ,56o.41ron, pentru o factura de telefonie COSMOTE.in ... (vezi toată discuția)
Debit persoana decedata la mostenitor marius_vlad marius_vlad Buna ziua, Am urmatoarea problema si as aprecia sfatul dvs : In urma cu o zi am primit o notificare de la compania TOP FACTORING cu privire la un debit ... (vezi toată discuția)