avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Top Factoring - recuperare creante 2004-2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Top Factoring - recuperare creante 2004-2010

Buna ziua, in urma cu ceva timp am primit un telefon de la top factoring prin care mi s-a adus la cunostinta ca am o datorie la vodafon. Pe un ton civilizat am raspuns ca nu pot avea denta atorie la vodafon pentru ca am reziiat contractul cu vodafon in anul 2010, dupa mai multe insistente din partea doamnei care reprezenta firma de recuperare(mai multe telefoane)am rugat-o frumos sa imi in arate un document justificativ baza caruia imi spune ca am datorie la vodafon implicit la top factoring.Pe data de 17-08-2016 mi-a trimis prin e-mail duplicat dupa 3 facturi septembrie ,octombrie si noiembrie alaturi un extras de cont incepand cu data de 6-07-2004 pana pe data de 6-11-2010.Pe ultima factura duplicat pe care mi -a trimis o ,noiembrie 2010 apare suma de 433,45 .Doamna cu care am vorbit reprezentanta top factoring imi spune ca am de plata o suma imensa adica aproape 3000.Acum eu nu stiu ce trebuie sa fac , pentru ca nu ma stiu datoare la vodafon ,cui ar trebui sa ma adresez? Si ma intreb: cum de au lasat sa treaca 6 ani daca eram datoare? este posibil ?
Cel mai recent răspuns: db03uie , utilizator 11:13, 26 August 2016
Nu plătiți nimic. comunicați celor de la top factoring faptul că nu datorați nimic și că, chiar dacă ați datora ceva, datoria este prescrisă. Nu cedați insistențelor sau rugăminților de plată a unei sume minime de bani. Dacă nu vă descurcați, angajați un avocat care să preia comunicarea cu recuperatorul de creanțe.
Aceeasi situatie cu Top-Factoring am avut-o si eu, adica m-au contactat in 2014,ca sa-mi spuna ca am de platit o factura la Cosmote(Telekom) din 2010. Numai ca deja intervenise prescriptia extinctiva si nu le-am dat niciun ban, desi m-au tot sunat le telefon! M-au amenintat ca ma dau in judecata...si pana la urma s-au potolit. Intre timp a aparut si Decizia ICCJ nr.9/04.04.2016 care complica mult firmele care reprezinta in instanta alte firme.Practic firma Top-Factoring nu mai poate da in judecata o persoana, in numele Vodafone. Vezi mai multe aici:

www.avocatnet.ro/content/art...
Mai fac o precizare: daca platiti un singur leu, va rezulta ca va recunoasteti datoare cu intreaga suma. Asa ca mare atentie! In plus cand va suna la telefon si va solicita sa va identificati cu anul nasterii, cum fac ei de obicei,somati-i sa se identifice ei mai intai si sa dovedeasca faptul ca sunt acea firma care se prezinta la telefon.
Multumesc frumos.
Nu este adevărat. Prescripția a curs pe vechea reglementare, nu pe noul cod civil. Implicit, plata după intervenire prescripției nu mai anulează efectul prescripției.
Nu are de ce să facă plata , pentru că nu i se poate întâmpla nimic dacă nu o face, nu pentru că ar anula prescripția.

Alte discuții în legătură

Factura telekom neplatita pentru ca reziliasem contractul vioru vioru Buna ziua. In februarie anul acesta am reziliat serviciile Telekom de care beneficiam.Am mai platit factura si in martie pentru ca stiam ca mai dureaza inca ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma de bani de catre top factoring teodoraneagu333 teodoraneagu333 buna ziua, azi am primit o scrisoare de la top factoring in care scrie ca din anul 2011 am de achitat 3 ,56o.41ron, pentru o factura de telefonie COSMOTE.in ... (vezi toată discuția)
Debit persoana decedata la mostenitor marius_vlad marius_vlad Buna ziua, Am urmatoarea problema si as aprecia sfatul dvs : In urma cu o zi am primit o notificare de la compania TOP FACTORING cu privire la un debit ... (vezi toată discuția)