avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o nedumerire cu ratele pe care le platesc singura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o nedumerire cu ratele pe care le platesc singura

Buna tuturor!
Sunt vaduva de 2 ani si in comun cu sotul meu am avut ( si am inca ) rate la banca.
De 2 ani de cand a decedat platesc singura ratele. Succesiunea nu s-a facut si nici nu se face prea curand.

Ratele le plateste cineva din partea mea, ii dau banii si merge lunar la banci.
Chitantele nu sunt facute pe numele meu, normal, ci pe numele persoanei respective: " incasat de la xx pentru rata yy ".

Va rog sa-mi spuneti daca la succesiune se scade aceasta cota a celorlati succesori pe care tot eu o platesc acum ? Cum dovedesc ca EU am platit aceste rate ? Persoana respectiva este o angajata a mea.

Nu pot plati personal ratele la banci, eu ii las bani si merge altcineva.

Risc cumva sa raman cu banii dati si nerecuperati ?
Cum e mai bine sa fac ?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:47, 8 August 2015
Conform art.1.155 (1)"Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala."In ce priveste dovada ca , plata a fost facuta de dvs.este mai greu,in primul rand recunoasterea de catre persoana care plateste in numele dvs.daca nu recunoaste ramaneti cu banii dati si nerecuoscuti la dezbaterea succesiunii.
persoana sigur va recunoaste, insa e suficient ? mai bine fac un act notarial cu ea acum ? prin care o imputernicesc sa imi plateasca ratele ? e mai sigur asa ? e lega ? vreau sa se ia in considerare la notar la dezabaterea succesiunii sau chiar la tribunal. E bine ?
Faceti un act notarial in care sa recunoasca, sa-i dati si o procura notariala ptr.plata in numele dvs.,in felul acesta veti avea o proba certa, sa treceti in procura si suma ce se plateste si, evident ce reprezinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executate silită între bancă (bancpost) și moștenitor cu acte în regulă... antoniofacaldo antoniofacaldo Am o rugăminte la dvs.dacă mă puteți ajuta cu un raspuns profesionist: speța este în felul următor: părinții mei au decedat mama în ian.2011 și ... (vezi toată discuția)
Se pot vinde, după succesiune, cotele dintr-un apartament unuia dintre moștenitori? Seloc Seloc Se da urmatorul caz de familie: Un apartament care are facuta succesiunea, dupa sotia decedata, catre tata si cele doua surori. Pana aici toate bune. Ideea ... (vezi toată discuția)
Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Subiect: credit banca Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu ... (vezi toată discuția)