avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executate silită între bancă (bancpost) și ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executate silită între bancă (bancpost) și moștenitor cu acte în regulă...

Am o rugăminte la dvs.dacă mă puteți ajuta cu un raspuns profesionist: speța este în felul următor: părinții mei au decedat mama în ian.2011 și tatăl în noi.2013. În anul 2012 (mai), tatăl meu a luat de la banca bancpost un credit de consum în valoare de 17.100lei fără să gireze cu nimic (și fără giranți) decât cu salariul de pe fluturaș. Acum câteva luni am făcut succesiunea după ambii părinți la notar și am certificatul de moștenitor, fapt care m-a ajutat să mă înscriu la fisc.Toate bunurile care se aflau pe numele părinților mei acum sunt pe numele meu. Aș dori să aflu dacă mă poate executa silit banca(bancpost) deși ei nu și-au asumat nici un risc ne făcându-i tatălui meu asigurare de viață iar în contractul de împrumut pe numele tatălui meu este o clauză zic eu abuzivă în care se zice că titularul contractului de împrumut girează cu toate bunurile mobile și imobile. Banca nu are cunoștință de bunurile mobile sau imobile avute de tatăl meu la momentul respectiv (2012), fiind pe numele lui, acum în prezent fiind pe numele meu. Menționez că în prezent sunt la zi cu rata de la bancă a tatălui meu. Nu văd motivul pentru care aș continua să plătesc la bancă dacă titularul împrumutului nu mai are nimic pe numele lui. Mă poate executa banca sau nu??? (p.s. se poate lega banca de faptul că moștenitorul moștenește și activul și pasivul???). Aștept un răspuns profesionist. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:30, 2 Noiembrie 2015
Tocmai de asta se vor lega, ati mostenit tot ce avea tata si bunuri si datorii, veti plati insa datoriile doar pana la limita valorii bunurilor mostenite.

Art. 1114

(1) Acceptarea consolidează transmisiunea moştenirii realizată de plin drept la data decesului.

(2) Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia.

este o clauză zic eu abuzivă în care se zice că titularul contractului de împrumut girează cu toate bunurile mobile și imobile.

ziceti gresit, e lege.

Art. 2324 ncc

(1) Cel care este obligat personal răspunde cu toate bunurile sale mobile şi imobile, prezente şi viitoare. Ele servesc drept garanţie comună a creditorilor săi.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma decesului soției, am descoperit că aceasta ... ArturD ArturD Bună ziua! În urma decesului soției, am descoperit că aceasta contractase un credit la banca ING. Cei de la bancă mi-au transmis că trebuie să preiau eu ... (vezi toată discuția)
Datorie a parintelui dintr-un proces civil, transferata copilului VBG1 VBG1 Buna seara, am urmatoarea situatie: tatal meu, in tinerete, a avut un conflict cu o persoana legat de o tranzactie a unei case, in urma caruia a fost dat in ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii de catre copii danescumihaela14 danescumihaela14 Buna ziua Cine mosteneste datoriile unui pensionar care plateste o datorie unei alte persoane prin popriere lunara din pensie? Pensionarul nu are bunuri ... (vezi toată discuția)