avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Esalonare amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Esalonare amenda contraventionala

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi concrete la speta de mai jos.
Proprietarul autovehiculuilui este depistat in trafic cu polita RCA expirat. Se retine talonul si primeste o amenda, pe care nu poate plati in termen de 48 ore, deci are de platit o suma enorma, peste 800 lei. Intrebare:
- se poate cere esalonarea amenzii?
In cazul in care este posibil o esalonare al amenzii contraventionale, proprietarul incheie o polita RCA, dar cum ramane cu talonul?
- depune cerere pentru dovada de circulatie fara talon?
- i se restituie talonul pe baza adeverintei acceptarii esalonarii talonului?

Va multumesc pentru sprijin!:D
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:25, 12 August 2015
Prin OUG nr. 24/2012,guvernul a dispus posibilitatea esalonarii la plata si a amenzilor
www.avocatnet.ro/content/art...
Din ce am inteles eu, in ordonanta respectiva nu intra si amenda contraventionala, deoarece nu este o datorie catre ANAF ci o datorie catre taxe si impozite locale. Sau gresesc?
Prin nota de fundamentare la OUG nr 24/2012 ,Ministerul Finantelor face precizarea "indiferent de creditorul fiscal",

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placute si certificat retinute oprea_rodica68 oprea_rodica68 politia putiera mi-a retinut placutele si certificatul masinii,mi-a dat 1000lei amenda ptr ca aveam expirata de 7zile RCA.As dori sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Masina neinscrisa la timp, consecinte cirnu cirnu Bună ziua ce se întâmplă dacă a cumpărat mașină de la proprietar acum 2 luni s nu am inscriso în termen de 30 de zile? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)