avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... teste de 15 puncte pentru redobandirea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

teste de 15 puncte pentru redobandirea permisului

buna ziua ,as vea si eu sa stiu pe ce site pot gasi intrebari de la chestionarele alea de 15 puncte pentru redobandirea permisului
Cel mai recent răspuns: jarda rodica , utilizator 21:29, 15 Iulie 2009
Nu exista un site anume cu chestionarele de 15 puncte.Acele chestionare se aseamana cu cele care se dau la examen pentru obtinere carnet.Diferenta dintre ele este ca acele chestionare de 15 puncte sunt foarte usoare ,sunt intrebari cu o singura varianta de raspuns si sunt strict legate de aplicarea regulilor de circulatie.Daca va ajuta cu ceva exista in librarii cartea "Auto test obtinerea si redobindirea permisului de conducere 13 din 15 " Toate intrebarile din aceasta carte se regasesc in testele care se da pentru redobindirea permisului.Pret carte estimativ 19,5 lei. si este de culoare rosie.
De cate ori se poate sustine acest test in cazul in care nu se promoveaza din prima, asta pentru a evita prelungirea cu 30 de zile a perioadei de suspendare a permisului asa cum este prevazut la art.106 O.U.G 195.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Cromatic, utilizator
Testul se poate repeta de maxim 4 ori si sa nu fie de 2 ori in aceeasi saptamina.De exemplu in Iasi examenul se da in fiecare joi si simbata.Daca nu ai luat examenul joi,nu poti sa ta inscrii si simbata.Nu cred sa fie necesar sa dai de 4 ori examenul. Intrebarile sunt foarte usoare si cu o singura varianta de raspuns.Sunt legate de depasire,prioritate,viteza si unele obligatii ale conducatorilor auto.Am dat o singura data si am luat 15 din 15, citind doar o singura data regulamentul si permisul il am din 2003.Chiar daca ai luat examenul problema nu este rezolvata! Pasul urmator este sa completezi o cerere catre comandant,sa iti aprobe reducerea perioadei.Nu trebuie sa ai nici o abatere grava legata de nerespectarea legilor de circulatie in decursul a 2 ani, nu trebuie sa ai permisul de conducere suspendat pe motivul conducerii sub influenta alcoolului sau sa nu fi respectat regulile de circulatie la trecerile de nivel cu cale ferata.Dupa ce iei carnetul o perioada de 6 luni esti "patat" ai un fel de cazier.Daca in aceasta perioada ai comis o greseala in urma carieia necesita iar suspendarea permisului nu mai ai dreptul de reducere.Si nu uita sa platesti amenda pentru ca trebuie sa atasezi la cerere si copie de pe chitanta de plata.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut (0,21 alcoolemie) RG33 RG33 Buna seara ! Sunt din Bucuresti, si in urma cu cateva zile [i](09 aug.2012)[/i] in urma unui control de rutina, mi s-a retinut permisul de conducere in Oradea, ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile cum fac sa reduc la 30 de zile pentru ca este prima abatere OVYBUB OVYBUB mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile, cum fac sa reduc pedeapsa pentru ca este prima abatere si cat poate fi redusa. motivul luarii permisului este ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe o perioada de 60 de zile, examen de verificarea cunostintelor obligatoriu? Petre99 Petre99 Buna tuturor , Sunt proaspat membru al acestui forum si am cautat reguli de proceduri/reexaminare dar tot ce am putut gasii sunt legate de suspendare pe 90 ... (vezi toată discuția)