avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru

buna ziua
de cate ori pot beneficea de scutirea de taxa de timbru judiciar.mentionez ca acum 2 saptamani am depus actele pt aceasta scutire intr-un proces de partaj(neincepand procesul fiiind vacanta),iar acum vreau sa -mi recuperrez taxa auto si nu stiu daca beneficez iar de scutire daca venitul total al familiei este de 884 lei.|(221lei pe membru).
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:03, 9 August 2015
OUG 51/2008 , art.14 alin.1:
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formulează în scris şi va cuprinde menţiuni privind obiectul şi natura procesului pentru care se solicită ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul şi starea materială a solicitantului şi a familiei sale, ataşându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia şi ale familiei sale, precum şi dovezi cu privire la obligaţiile de întreţinere sau de plată. Cererea va fi însoţită şi de o declaraţie pe propria răspundere a solicitantului în sensul de a preciza dacă în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce formă, pentru ce cauză, precum şi cuantumul acestui ajutor.
Faceti cererea si va fi apreciata in concret de judecator in functie si de suma de care ati fost scutit anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune salmiroxa salmiroxa Suntem 4 frati din Dorohoi, eu locuiesc in Vaslui si vreau sa deschid succsiunea , dar sunt somera cu 480ron pe luna , un alt frate in Italia aproape disparut ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza taxa judiciara de timbru? alex_marian alex_marian buna ziua,as dorii sa aflu cum se calculeaza taxa de timbru juridic,mentionez ca sunt somer.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cerere ajutor public judiciar ContSters228395 ContSters228395 Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere pt ajutor public judiciar(pt a fi scutit de plata taxei judiciare de timbru).Sau este o cerere standard??Si ce ... (vezi toată discuția)