avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere ajutor public judiciar


Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere pt ajutor public judiciar(pt a fi scutit de plata taxei judiciare de timbru).Sau este o cerere standard??Si ce alte acte va mai trebui sa anexez la prezenta cerere(pt a releva imposibilitatile financiare de plata a taxei).In speta este vorba de o actiune privind rezolutiunea unui contract de vanzare-cumparare a unui autoturism.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 25 Decembrie 2012
Model cerere gasiti aici
[ link extern ]


Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formulează în scris şi va cuprinde menţiuni privind obiectul şi natura procesului pentru care se solicită ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul şi starea materială a solicitantului şi a familiei sale, ataşându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia şi ale familiei sale, precum şi dovezi cu privire la obligaţiile de întreţinere sau de plată. Cererea va fi însoţită şi de o declaraţie pe propria răspundere a solicitantului în sensul de a preciza dacă în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce formă, pentru ce cauză, precum şi cuantumul acestui ajutor.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru kennya kennya buna ziua de cate ori pot beneficea de scutirea de taxa de timbru judiciar.mentionez ca acum 2 saptamani am depus actele pt aceasta scutire intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita amanarea cauzei pentru imposibilitatea materiala de a achita taxa de timbru? VOVA6 VOVA6 Se poate amina un proces de partaj judiciar invocindu-se motivul lipsei de bani pt taxa de timbru si sa se ceara un alt termen ? taxa asta de 3% se poate ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de ordonanta 51/2008 ? Cezar66 Cezar66 In luna dec a anului 2008 am avut un castig de 750 lei net,iar incepand cu ian 2010 sunt in concediu fara plata pe o durata de 3 luni.In aceste conditii pot ... (vezi toată discuția)