Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul enel pot cere eu personal sau banca care am ipoteca referitor la pretentii scutiri taxe nu stiu cum functioneaza legea privitor la aceasta situatie. Si a doua situatie e ca pe terenul meu proprietate ipotecat de banca este construita pe o suprafata de circa 30 m patrati o constructive a vecinilor care vecinii au teren conciosionat dar sau intins peste terenul meu cu o constructie abuziva . Situatia este ca in momentul cumpararii acesta casa era construita pe terenul meu dar cand am dorit sa imprejmuiesc imi era frica sa am dea face cu ei. Am facuta copie de pe harta google unde rezulta ca era construita aceasta casa si proprietara care a vandut a murit dar are mostenitor unicul fiu iar in actul de vanzare cumparare scrie asa : "eu subsemnata *** garantez pe comparator contra evictiunii si a viciilor imobilului conform prevederilor art. 1695 si art 1707 cod civil . a fost indeplinita de catre cumparatoare obligatia de verificare a starii in care se afla imobilul pentru a descoperi vicii aparente pe care subsemnata vanzatoare***am obligatia sa le remediez de indata precum si eventuale vicii ascunse ". Va rog sa imi dati un indiciu ce as putea face si ulterior ma voi adresa unui avocet. Cu stima si respect va multumesc.#-o
exact asa este ...din pacate nu am chemat un topometrist inainte de a cumpara, am chemat dupa ce am cumparat si atunci am vazut problema. Va multumesc pentru un ulterior raspuns
O vila cu constructia de 98 m patrati si curtea aferenta constructiei per total in acte sunt 520 m patrati dar din 520 e construit de vecini pe terenul meu 30 metri asa a spus topograful dar cum in Pantelimon nu au gandit la urbanism pe o latura a terenului este o fundatura cu 2 case din care va trebui sa mai las circa 10 metri pentru a se putea intra o masna de pompieri salvare etc intrventii . Acum chestia cu fundatura o inteleg dar constructia care au construito de circa 30 metri patrati si au si lipito la mai putin de jumatate de metru de casa mea iar eu sunt in situatia ca nu pot pune schela pentru a imi face termoizolatie asa cum trebuie intrucat constructorul nu a facut bine acest lucru dar problema cu termoizolatia e problema mea dar nu pot sa imi fac lucrarile din motivul acestei constructii . Banuiesc ca am explicat destul de bine situatia. Cu stima si respect astept un raspuns . Va multumesc.
Depinde ce urmariti, sa refaceti termsistemul sau sa revendicati terenul de sub constructie sau sa primmiti despagubiri pe el... sunt actiuni diferite, insa pentru toate ar fi indicat intai sa discutati cu un avocat, sa ii abordati oficial pe vecini sa negociati si, daca nu merge si nu merge, dati in judecata. Dar ca ultima resursa asta.