Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul enel pot cere eu personal sau banca care am ipoteca referitor la pretentii scutiri taxe nu stiu cum functioneaza legea privitor la aceasta situatie. Si a doua situatie e ca pe terenul meu proprietate ipotecat de banca este construita pe o suprafata de circa 30 m patrati o constructive a vecinilor care vecinii au teren conciosionat dar sau intins peste terenul meu cu o constructie abuziva . Situatia este ca in momentul cumpararii acesta casa era construita pe terenul meu dar cand am dorit sa imprejmuiesc imi era frica sa am dea face cu ei. Am facuta copie de pe harta google unde rezulta ca era construita aceasta casa si proprietara care a vandut a murit dar are mostenitor unicul fiu iar in actul de vanzare cumparare scrie asa : "eu subsemnata *** garantez pe comparator contra evictiunii si a viciilor imobilului conform prevederilor art. 1695 si art 1707 cod civil . a fost indeplinita de catre cumparatoare obligatia de verificare a starii in care se afla imobilul pentru a descoperi vicii aparente pe care subsemnata vanzatoare***am obligatia sa le remediez de indata precum si eventuale vicii ascunse ". Va rog sa imi dati un indiciu ce as putea face si ulterior ma voi adresa unui avocet. Cu stima si respect va multumesc.#-o
Exact asta nu am inteles nici eu cum o banca nu a facut asa ceva adica masuratoare topografica . Cand sa venit la evaluare nu am fost eu deoarece nu eram in tara dar a fost fiul meu. Din pacate nu era de competenta lui sa ai spuna topografului ce are de facut si din pacate nu se pricepe. Referitor la acei vecini care au construit pe terenul de drept al bancii pana la achitarea integrala dupa care eu voi fi proprietara pe deplin pentruca sa se inteleaga ca un imprumut ipotecar inseamna ca pana la achitarea integrala esti ca un chirias. Concret nu au autorizatie de construire nu au nimic amestecat cu nimic sunt de etnie rom pe mine una nu ma deranjeaza etnia lor si de fapt pana la granita cu terenul si casa mea sunt terenuri concesionate de la casa mea sunt numai proprietati dar fiecare proprietar care au cumparat bineinteles au venit tot din bucuresti au intampinat probleme cu vanzatorii in diverse situatii. Sper ca am explicat bine .
Sunt 30 m consstruiti abuziv luati din terenul meu. Eu per total am 520 m iar pe alta latura al terenului alte doua casa care fac o fundatura eu va trebui sa las alti 10 m metri de teren pentru drumul de acces ambulanta, pompieri etc deci inteleg sa las pentru drumul de acces deoarece este legea urbanismului iar oamenii se omoara pentru jumatate de metru eu in schimb inteleg dar pana la o anumita limita la urma urmei poate fi un incendiu si in educatia mea este sa gandesc si la urmatorul dar nu pot sa las pe cei care au construit pe terenul meu 30 m o casa unde locuiesc si nu au acte nu au absolut nimic iar vanzatoarea era la cunostinta deoarece a lucrat in primarie acum e decedata la varsta de 63 de ani dar eu ma lupt cu morile de vant si doresc sa traiesc cu calm nu vreau sa imi distrug sanatatea care o am destul de buna . Cam asta este situatia . Voi vedea ce am de facut . In primul rand va multumesc la fiecare care mi-ati raspuns deoarece fiecare a-ti contribuit cu cate ceva a-mi deschide capul cum sa pun problema . Iar eu voi incepe cu banca si cu evaluatorul deoarece de la ei incepe distractia aceasta. Cu toata consideratia pentru toti va multumesc enorm.
OK deja mie mi-este cat de cat mai clar.
Va voi raspunde maine.
Scuze pt. "ironia" din prima mea postare catre Dvs., rog considerati un spirit de gluma.
Seara excelenta
Absolut nici o problema ironie este si ea frumoasa cate o data asa ca din partea mea a fost agreeata cu placere. Multumesc o seara placuta si dumneavoastra .