avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie abuziva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie abuziva

Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul enel pot cere eu personal sau banca care am ipoteca referitor la pretentii scutiri taxe nu stiu cum functioneaza legea privitor la aceasta situatie. Si a doua situatie e ca pe terenul meu proprietate ipotecat de banca este construita pe o suprafata de circa 30 m patrati o constructive a vecinilor care vecinii au teren conciosionat dar sau intins peste terenul meu cu o constructie abuziva . Situatia este ca in momentul cumpararii acesta casa era construita pe terenul meu dar cand am dorit sa imprejmuiesc imi era frica sa am dea face cu ei. Am facuta copie de pe harta google unde rezulta ca era construita aceasta casa si proprietara care a vandut a murit dar are mostenitor unicul fiu iar in actul de vanzare cumparare scrie asa : "eu subsemnata *** garantez pe comparator contra evictiunii si a viciilor imobilului conform prevederilor art. 1695 si art 1707 cod civil . a fost indeplinita de catre cumparatoare obligatia de verificare a starii in care se afla imobilul pentru a descoperi vicii aparente pe care subsemnata vanzatoare***am obligatia sa le remediez de indata precum si eventuale vicii ascunse ". Va rog sa imi dati un indiciu ce as putea face si ulterior ma voi adresa unui avocet. Cu stima si respect va multumesc.#-o
In primul rand, juridic, eu nu vad cum ar putea solicita desfiintarea contractului. Referitor la garantia pentru evictiune, problema este ca cumparatorul a cunoscut sau ar fi trebuit sa cunoasca faptul ca sunt mai putini metri patrati in curtea ce urma sa o cumpere. Ceea ce face sa fie culpa lui ca nu a masurat.
Ba mai mult, creditul fiind ipotecar, un expert trebuia sa masoare, evalueze etc., deci de undeva trebuia sa reiasa situatia reala.
Inca odata, nu am priceput ce urmariti.

Referitor la mesajul dv. de pe pagina anterioara, arat ca ati incalcat pct. 2 din Regulamentul de postare (il gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/tag... .
Multumesc pentru intelegere.
Domnisoara Avocat AVLIL, eu personal va multumesc de indrumarile care mi le-ati dat dar eu nu am incalcat nici un regulament , atat timp cat mi se spune intrun mod ironic sau sarcastic de catre domn sau doamna utilizator LIAMIC43 mi se spune ca nu ma exprim corect totusi la a doua intrebare care am puso pe forum vad ca dumneavoastra si ulterior a doua domnisoara Avocat Sffabu Andra a-ti inteles intrebarea mea si m-ati indrumat destul de bine iar alegerea imi apartine deci inseamna ca m-am exprimat destul de clar si corect tinand cont ca sunt dublu cetatean si cam in jur de 25 de ani am locuit in strainatate pana cand m-am reampatriat in 2011 deci cred ca ma exprim destul de corect . Acum ramane la aprecierea dumneavoastra . Cu multa stima ,consideratie si respect va multumesc inclusiv acestui site.
Cum s-a reusit a se face cumpararea si prin credit ipotecar si nici cumparatorul si nici banca sa nu aiba cunostinta ca exista o constructie pe acel teren ?? Hmmm Eu cred ca au fost ocolite niste obligatii.

Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
Admin, administrator
Stimate Domn CRISB va dau cuvantul meu ca nu mint putem lua si legatura sa va demonstrez ca nu mint absolut nimic. Am 54 de ani si nu am studii superioare dar daca am ce invata si pana la 100 de ani voi invata bineinteles doar daca voi ajunge sa traiesc.... Eu am discutat cu cei de la banca si am expus problema si bineinteles pe ei nu ai intereseaza absolut deloc ceia ce pe mine ma pune pe ganduri. Cum sa putut ca acel evaluator nu a procedat corect iar o banca se increde asa usor. De fapt acest lucru l-am descoperit cand am chemat sa faca masurarea topografica. Doriti sa stiti ce mi-a raspuns topograful" domana la dumneavoastra e o chestie lejera in comparatie cu ce probleme au altii aici la noi in oras Pantelimon. Atunci eu fiind de sex feminin am ramas fara cuvinte mai mult fiul meu sa razvratit ceva mai mult si a spus " cum e posibil 25-30 m e o garsoniera dar oare cine imi da mie 25-30 m gratis" a avut dreptate....eu am o rata de 350 euro pe 15 ani la suma de 45.000 euro la acea banca. Daca ma credeti ok daca nu la fel ok . Eu nu sunt aici sa ma joc la 54 de ani. A doua situatie a mea tot delicata nu va mai spun ca am pierdut o casa ce o aveam in tara ultracentral care avocatei care am angajato i-am facut angajament de 10.000 euro prima de castig aceasta pentru ca am avut inchiriat la cineva care a venit cu acte false notariale iar eu proprietara cu cadastru si intabulare cu administratia financiara platita pana in 2014 am pierdut casa dar nu este cazul sa va spun de ce pentru ca ar trebui sa aduc jigniri la o anumita clasa de persoane si atunci voi urma drumul oaselor la cedo deci cred ca am reusit sa va fac sa intelegeti cum stau treburile .....de altfel cred ca si dumneavoastra de atatia ani in tara stiti cum functioneaza anumite institutii deci prefer sa ma abtin sa imi pastrez calmul sa lupt in continuare pentru drepturile mele ...cam atat. Cu multa stima si consideratie stimate domn CRISB. V-am etalat doua situatii ale mele in putine cuvinte ca daca le-ati sti pe toate cred ca a-ti spune " nu se poate asa ceva " dar uitati ca se poate.
Permiteti cu respect sa va citez:
- De fapt acest lucru l-am descoperit cand am chemat sa faca masurarea topografica

Doamna scumpa... masuratoarea topografica se presupune a fi fost facuta inainte ca Dvs. sa va angajati la acel credit ! Asta ne depaseste pe noi ( eu si alti distinsi participanti la discutie )
... asta incercam sa intelegem !!!
Cum accepta o banca ca si colateral ( garantie ) un bun imobil neclar cadastral, incluzand si constructii ( I- / legale ) la fata locului !
Aia cu constructia ( 30 sau 300 mp ) au acte pt bucatzica aia de teren care "intra" pe proprietatea Dvs. ?

Alte discuții în legătură

Dreptul proprietatii cameliadragomir cameliadragomir Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedam? ContSters149812 ContSters149812 Unde trebuie sa ne adresam cu urmatorul caz: 1) Avem construita casa in anul 1971,In baza autorizatii de constructie,pe un teren in care suntem mostenitori ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie elicopter sa intru in casa?vecinul a furat drumul shaqmat shaqmat Am si eu o intrebare, nu stiu daca imi puteti raspunde, dar.Am cumparat un pamant acum doi ani si anul acesta am inceput sa construiesc casa,dupa ce am primit ... (vezi toată discuția)