Buna ziua , am cumparat o vila cu imprumut ipotecar in anul 2013 in orasul Pantelimon in cartierul nou si prin curtea mea trece canalul primariei si stalpul enel pot cere eu personal sau banca care am ipoteca referitor la pretentii scutiri taxe nu stiu cum functioneaza legea privitor la aceasta situatie. Si a doua situatie e ca pe terenul meu proprietate ipotecat de banca este construita pe o suprafata de circa 30 m patrati o constructive a vecinilor care vecinii au teren conciosionat dar sau intins peste terenul meu cu o constructie abuziva . Situatia este ca in momentul cumpararii acesta casa era construita pe terenul meu dar cand am dorit sa imprejmuiesc imi era frica sa am dea face cu ei. Am facuta copie de pe harta google unde rezulta ca era construita aceasta casa si proprietara care a vandut a murit dar are mostenitor unicul fiu iar in actul de vanzare cumparare scrie asa : "eu subsemnata *** garantez pe comparator contra evictiunii si a viciilor imobilului conform prevederilor art. 1695 si art 1707 cod civil . a fost indeplinita de catre cumparatoare obligatia de verificare a starii in care se afla imobilul pentru a descoperi vicii aparente pe care subsemnata vanzatoare***am obligatia sa le remediez de indata precum si eventuale vicii ascunse ". Va rog sa imi dati un indiciu ce as putea face si ulterior ma voi adresa unui avocet. Cu stima si respect va multumesc.#-o
Domnisoara Avocat , eu ceia ce pot sa va spun este ca vecinii au afirmat ca ei isi vor cumpara terenul construit . Deci oare ce vorbim cu acesti oameni care fac afirmatii nefondate intrucat terenul este proprietatea bancii deoarece am imprumut ipotecar eu sunt ca cumparator devin proprietar in totalitate in momentul achitarii integrale a imprumutului bacar. Deci ramane situatia unui avocat ca de discutat nu e cale cu ei. Cu multa sima si multumiri la raspunsul acordat. Dar intrebarea mea a fost si este proprietara ca a decedat si fiul fiind mostenitor nu au nici o responsabilitate au loturi de terenuri in vanzare , oare credeti ca ei nu stiau de constructia abuziva a acestor vecini ? Aici doream sa ajung cu intrebarea mea.
Domnisoara avocat Andra Sfabu, va multumesc acesta este raspunsul care il doream sa il aud deoarece proprietarul era la cunostinta si mi se parea normal ceia ce a-ti afirmat.
Cu deosebita stima si consideratie va multumesc.
Am inteles acum si stiu cum trebuie sa procedez ideia imi este limpede iar raspunsurile la intrebarea mea sunt foarte clare.
Cu multa stima si consideratie va multumesc .