avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces la documentele Asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces la documentele Asociatiei de proprietari

conf art.10 din Legea nr. 230 / 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari și art.12, paragraf A, litera c din HG nr. 1588 / 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice ale aceleeasi legi am solicitat conducerii asociatiei acces la documente. Prin acces inteleg posibilitatea de a colecta date (prin copiere, xeroxare, scanare etc) a documentelor. Am fost refuzat si mi s-a permis numai sa le privesc ca din avion fara posibilitatea de a colecta date concrete. CUM POT OBLIGA CONDUCEREA ASOCIATIEI SA_MI PERMITA COPIEREA DATELOR CARE MA INTERESEAZA?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:47, 10 August 2015
Solicitati in scris si trimiteti solicitarea prin posta, cu confirmare de primire.
am trimis si mi-au raspuns ca au hotarat in comitetul executiv ca ,,nu sunt de acord,, cu solicitarea !!!!!!
Articolul 10 din L nr 230/2007 mentionat de dvs -prevede dreptul proprietarului sa aiba acces/sa parcurga documentele asociatiei si nu prevede obligatia asociatiei de proprietari de a pune la dispozitie copii dupa documentele acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiere contracte si alte documente ale asociatiei de proprietari ana41 ana41 buna dimineata! cum trebuie procedat cu cei care doresc copii dupa procesele verbale ale sedintelor de AG sau comitet, ale contractelor incheiate de ... (vezi toată discuția)
Solicitare copii acte asociatie proprietari condiv condiv Buna ziua Sunt presedinta unei asociatii de proprietari si as dori o lamurire in privinta solicitarii unui locatar a unor acte din registrul de adunari ... (vezi toată discuția)
Dacă mi se refuză accesul la orice act al asociației, nu mi se încalcă dreptul constituțional la apărare și la informații ? flory_mr flory_mr Dacă mi s-a refuzat accesul (și foto-copierea) ORICĂRUI ACT al Asociației de care aparțin (încălcându-se grav Legea 230/2007, art. 10, dar și H.G. nr. ... (vezi toată discuția)