avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare in strainatate

Buna ziua,

In urma casatoriei cu un cetatean strain,a rezultat un copil.Sunt divoratata,iar copilul are domiciliul la mine si exercitarea drepturilor parintesti in comun.
Fostul meu sot este de negasit.Nu ii stiu adresa,nr de telefon,nimic unde se afla.Stiu ca este nevoie de acordul lui pentru a putea calatori in strainatate.
In situatia data,nestiind nimic despre el,ce modalitati sunt pentru a putea iesi din tara?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:29, 10 August 2015
Buna-ziua,

Avand in vedere situatia prezentata cea mai sigura cale de a putea sa iesiti cu minorul din tara este sa solicitati in instanta exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre dvs. Acest demers presupune o actiune in fata instantei de judecata, actiune la finalul careia -daca veti avea castig de cauza- vi se va recunoaste autoritatea parinteasca exclusiva asupra copilului. In baza acestei autoritati nu veti mai avea nevoie in viitor de consimtamantul fostului sot atunci cand doriti sa mg cu minorul in afara tarii.

In cazul in care nu cuanosteti in fapt conditiile in care se poate introduce o asemenea actiune , precum si inscrisurile necesare, va recomand sa solicitati ajutor de specialitate.

O zi buna.
Depinde pentru ce anume sa iesiti, puteti face un proces in instanta insa... va fi necesar sa-l gasiti pe domnul pentru asta. Sa faceti demersuri la evidenta populatiei etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Ramonaghita Ramonaghita Dacă sunt divortata si am custodia copilului dar cu autoritate comună mă pot stabili in altă țară cu acesta dacă tatăl nu este de acord ? (vezi toată discuția)
Stabilire minor in suedia georgyanageorgy georgyanageorgy Buna ziua sunt d ivortata cu crestere comună dar domiciliul copilului la mine.vreau sa ma stabilesc in suedia cu copilul de 8ani .tatăl e de acord sa dea ... (vezi toată discuția)
Relocarea minorului cu mama in strainatate Monica_J Monica_J Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: Dupa separararea de fostul concubin urmare a unor incidente de violenta domestica in UK, locul nasterii ... (vezi toată discuția)