avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire minor in suedia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire minor in suedia

Buna ziua sunt d ivortata cu crestere comună dar domiciliul copilului la mine.vreau sa ma stabilesc in suedia cu copilul de 8ani .tatăl e de acord sa dea procura.mai trebuie si altceva de la tata pt a face la copil person number???
Ps.imi spunea cineva ca ar trebui sa renunte tatăl de tot la copil sa pot ramane acolo de tot.
Daca va tot da procura este ok.
Procura îmi dă.dar am înțeles ca ar mai trebui o declaratie de la el precum ca e de acord ca fata sa locuiască acolo cu mine.se poate face la notar??
doamna, vb de acelasi lucru- ce numiti dvs procura, e declatie data de tata la notar ca e de acord sa iesiti din tara cu copilul si sa locuiti acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fostul sot poate sa perfecteze o procura speciala, in vederea realizarii deplasarilor, in strainatate.

Procura speciala va avea o durata determinata(1 an de principiu), va fi precizata locatia unde va veti deplasa, durata sederii, scopul vizitei , persoanele care gazduiesc minorul, persoanele care insotesc minorul pe perioada deplasarii.

Minorul trebuie sa aiba un pasaport individual valabil.

Ori de cate ori veti parasi teritoriul statului roman va va trebui o procura speciala, valabila.

Daca exista motive temeinice, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea modificarii masurii dispuse, in ceea ce priveste cresterea minorului, anume in vederea modificarii autoritatii parintesti comune.

Instanta de tutela poate dispune modificarea formei de exercitare a autoritatii parintesti, ori de cate ori existe motive intemeiate, daca masura este una in interesul minorului.

Asadar, daca fostul sot nu si-a executat atributiile parentale, cu rea credinta, ori a exercitat o conduita de risc, fata de minor, poate fi instituita autoritatea parinteasca exclusiva.

Odata ce ati castiga procesul, nu ar fi necesar sa mai obtineti procuri speciale din partea fostului sot, demers greu de realizat, locuind efectiv in state diferite.

Autoritatea parinteasca este scutita de taxa judiciara de timbru.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Procura georgyanageorgy georgyanageorgy Sunt d ivortata cu crestere comună dar fara un program de vizita.copilul are domiciliul la mine.tatăl nu plăteste pensia alimentara.as vrea sa merg in ... (vezi toată discuția)
Exercitare exclusiva Cecilia1984 Cecilia1984 Am divorțat si am exercitare exclusivă a minorului cum trebuie sa procedez ca sa trec copilul pe numele meu ? (vezi toată discuția)