avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitare exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitare exclusiva

Am divorțat si am exercitare exclusivă a minorului cum trebuie sa procedez ca sa trec copilul pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 19:09, 29 Iulie 2017
Buna ziua,
Sa inteleg ca instanta a stabilit ca aveti autoritate parinteasca exclusiva?
Ce are exercitarea autoritatii parintesti cu existenta unui TATA!
Si daca vreti si daca nu vreti copilul ARE TATA! deci ii va purta numele.
Sotul poate sa va actioneze in instanta in orice moment pentru a redobandi drepturile parentale.
Nu puteti sa schimbati numele copilului decat pe cale administrativa dar va trebuie acordul tatalui lui iar numele tatalui tot ramane in certificatul de nastere.
Nu uitati, poate ca acum copilul este mic dar creste si isi va cunoaste tatal.
sa nu va JUDECE EL atunci pentru aceste acte care seamana destul de bine cu o alienare parentala.
Numele copilului îl puteţi schimba doar cu acordul tatălui copilului.
@Av. Gabriel Klein Kiritescu, de unde până unde schimbarea numelui este "alienare părintească"? mama are autoritate părintească exclusivă, nu ne-a informat care e situaţie ei concretă.
Dacă ţinem cont că autoritatea unică se admite extrem de greu, posibil ca numita "alienare părintească" să o facă tocmai cel care este "tata" în acte, dar nu şi în viaţa copilului, sau greşesc ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
Martonze, utilizator
Mergeti la politie, serviciul de evidenta populatiei. Explicati problema dvoastra, eventual, intr-o audienta. Veti primi instructiuni cu privire la dosarul pe care trebuie sa-l depuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)
Trecere minor in grija bunicului vio99 vio99 Buna seara,am o problema mai deosebita Am o fetita de 8 ani, dintr-o relatie anterioara (concubinaj) si este trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tatal care nu a recunoscut copilul Ionela977 Ionela977 Buna ziua ,intampin o problema cu fostul meu prieten. Povestea este urmatoarea: eu am un baiat de 3 luni pe care tatal nu l-a recunoacut si nu l-a dorit ,iar ... (vezi toată discuția)