avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura

Sunt d ivortata cu crestere comună dar fara un program de vizita.copilul are domiciliul la mine.tatăl nu plăteste pensia alimentara.as vrea sa merg in Suedia la munca.cum pot sa procedez sa pot lua fata cu mine???
Aveți nevoie de procură. Dacă nu o obțineți, va trebui să solicitați instanței suplinirea acordului sau autoritate autoritate părintească exclusivă.
Da, in esenta este cum s-a zis mai sus.

Ca sa obtineti suplinirea acordului va trebui insa sa si dovediti ca tatal va sicaneaza si afecteaza minorul in asa fel incat interesul superior al acestuia este grav si iremediabil afectat prin atitudinea sa.

Simplul fapt ca vreti sa plecati in Suedia sa munciti nu prea va ajuta.
Va trebuie o strategie pentru proces cu mult mai evoluata de atat...
Tatăl nu plăteste pensia alimentara.Nu se intereseaza de copil.Si nu inteleg de ce nu vrea sa dea procura.
Dar credeti ca se poate sa ma mut acolo ?am mai intrebat un avocat si a spus ca nu
E crestere comună dar de fapt eu cresc copilul .el nici pensia nu o plăteste.Nu are un program de vizita.iar domiciliul copilul i e la mine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire minor in suedia georgyanageorgy georgyanageorgy Buna ziua sunt d ivortata cu crestere comună dar domiciliul copilului la mine.vreau sa ma stabilesc in suedia cu copilul de 8ani .tatăl e de acord sa dea ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am un copil de 2 ani și 6 luni dintr-o relație ... Andrap98 Andrap98 Buna ziua ! Am un copil de 2 ani dintr-o relație de concubinaj. Relația a fost si cu bune și cu rele pana am făcut certificatul copilului .. după s-a ... (vezi toată discuția)